Ciarán zabíja naprieč Európou. Besnenie orkánu má už 7 obetí, každú z inej krajiny

Ciarán zabíja naprieč Európou. Besnenie orkánu má už 7 obetí, každú z inej krajiny
Veronika Salayová

Besnenie orkánu Ciarán má na svedomí už 7 obetí, pričom každá z obetí je z inej európskej krajiny. Všetky obete zomreli v dôsledku toho, že ich zasiahol padajúci strom. 

AKTUALIZOVANÉ o 18.00 hod.: Búrka Ciaran zabila v Európe už najmenej 7 ľudí a spôsobila značné narušenie všetkej dopravy. Dnes ostali anglické aj francúzske prístavy uzavreté, rovnako tak aj lety boli v mnohých letiskách zrušené. Vo niektorých francúzskych regiónoch na krajnom západe dokonca platil zákaz jazdenia po všetkých cestách.

Búrka Ciaran dnes vážne narušila aj belgickú železničnú dopravu, čo viedlo k prerušeniu spojov na pobrežie vo Flámsku. Námorná doprava bola v tento deň prerušená aj v prístavnej oblasti Antverpy a problémy nastali aj na bruselskom letisku v dôsledku ​​početných meškaní letov. Situácia sa upokojuje len veľmi pomaly. 

Ešte predpoludním francúzske médiá informovali o jednej obeti − vodiča kamiónu zasiahol padajúci strom, pričom následkom zranení na mieste podľahol. Podľa Bison futé sa nehoda stala na štátnej ceste pri obci Ressons-le-Long.

Spolu už 7 obetí

Týmto však besnenie orkánu v západnej Európe nekončí. Počet obetí sa popoludní vyšplhal na číslo 7, pričom každá z obetí je z inej európskej krajiny. 

Jedna obeť, ktorú zasiahol strom v parku, je z Gentu v Belgicku. Ďalšia osoba, konkrétne žena zomrela po páde stromu priamo v centre Madridu, kde taktiež bolo dnes mimoriadne veterno. Podľa pohotovostných služieb utrpelo v Madride zranenia aj ďalších 5 ľudí.

Obeťou Ciaránu sa stal aj 40-ročný Nemec a zatiaľ poslednou obeťou orkánu je Holanďan. Okrem toho vo Francúzsku evidujú aj mnohé zranenia. Jedna osoba v Roubaix  je veľmi ťažko zranená a ľahšie zranených je 15 osôb vrátane 7 francúzskych hasičov. 

La Monde informuje aj o úmrtí 70-ročného muža v Le Havre, ktorý spadol z balkóna, vysokého 5 metrov. Prokurátor v Le Havre Bruno Dieudonné pre France Bleu však uviedol, že zrejme ide o náhodnú smrť spojenú s orkánom. 

Muž zrejme spadol v dôsledku poryvu vetra, keď zatváral okenicu,“ povedal prokurátor. Podľa Ouest-France sa začalo vyšetrovanie s cieľom určiť presné okolnosti smrti dôchodcu.

Poslednou obeťou je dieťa. Vo flámskom meste Gent sa po páde konárov zranilo 5-ročné dieťa hrajúce sa vonku a o niekoľko hodín na to zomrelo v nemocnici. V súvislosti s počasím tak dnes zomrelo spolu 7 ľudí.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd