Cyklón Michaung si vyžiadal už 9 ľudských životov. Medzi obeťami je štvorročné dieťa

Cyklón Michaung si vyžiadal už 9 ľudských životov. Medzi obeťami je štvorročné dieťa
Zuzana Macháčová

Cyklón Michaung zasiahol v utorok ráno miestneho času indický štát Ándhrapradéš. Silné dažde si vyžiadali smrť 9 ľudí vrátane dieťaťa. 

Okolo 11.00 h miestneho času (6.30 nášho času) zasiahol cyklón Michaung pevninu v indickom štáte Ándhrapradéš medzi mestami Nellore a Machilipatnam, informoval miestny portál Times of India.

Podľa predpovede Indického meteorologického úradu padne vo vybraných za najbližších 24 hodín vo vybraných častiach štátu 200 l/m2 zrážok.

Cyklón Michaung zasiahol Indiu

Ešte pred dosiahnutím cyklóna na pevninu zasiahli región silné dažde. V štátoch Ándhrapradéš a Tamilnádu zomrelo 9 ľudí vrátane 4-ročného dieťaťa. 

Celkovo tam v posledných dňoch evakuovali najmenej 6 000 ľudí, uviedla BBC. V Ándhrapradéši aj v Tamilnádu boli zaplavené budovy a voda pretekajúca ulicami odnášala  stojace autá. Lejaky a silné poryvy vetra viedli k spadnutiu elektrického vedenia a vyvráteniu početných stromov. 

V Chennai, hlavnom meste Tamilnádu, boli zatvorené školy, vybrané úrady, sídla spoločností a továrne. Miestne letisko, jedno z najrušnejších letísk v Indii, bolo v pondelok zatvorené.

Výstrahy

Podľa BBC sa jeho prevádzka obnovila v utorok ráno, keď sa cyklón presunul na sever a intenzita zrážok klesla. Zrušili aj vyše 140 vlakových spojov.

Výstrahy pred dažďom a vetrom vydané indickým meteorologickým úradom platia pre Ándhrapradéš, Tamilnádu a neďaleké štáty Telangana a Uríša.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd