Dajte si opäť pozor. Dnes sa BÚRKY vrátia a problematický bude najmä lejak

Dajte si opäť pozor. Dnes sa BÚRKY vrátia a problematický bude najmä lejak
Peter Minárik

Máme za sebou druhý búrlivý deň z aktuálnej série búrkových dní a pred nami je deň tretí. Ten sa bude niesť vo veľmi podobnom duchu ako počas včerajšieho dňa. Bude veľmi vlhko, dusno a hrozia početné prehánky a búrky.

Brázda nízkeho tlaku vzduchu ovplyvňuje aj naďalej počasie v našej oblasti. V rámci tejto brázdy panuje v našej oblasti veľmi vlhké a labilné prostredie.

Vlhkosť cítiť na pocitovej teplote. Aj z meteorologického hľadiska máme dusno a takýto vzduch doslova milujú búrky, ktoré sa opäť očakávajú na našom území.

Búrky najmä popoludní

Prvé prehánky sa začnú nad naším územím tvoriť už predpoludním, no zatiaľ s výraznejšími problémami nerátajte.

Popoludní to však opäť prepukne. Nad mnohými lokalitami sa budú tvoriť početné prehánky a búrky, z ktorých niektoré budú aj intenzívne.

Podobne ako včera, aj dnes treba počítať s tým, že najnebezpečnejším sprievodným javom dnešných búrok budú prívalové zrážky. Búrky totiž budú stacionárne. Tvoriť a zanikať budú búrky nad konkrétnou lokalitou bez výraznejšieho pohybu.

Pri tomto type búrok sa opäť, podobne ako včera, môžu na našom území vyskytovať tromby. Ide o jav podobný tornádu, no lievik sa zemského povrchu nedotkne a nehrozí tak nebezpečenstvo.

Bez búrok nezostaneme

Ako sme už spomínali, tak situácia počas dnešného dňa nebude odlišná od včerajšieho dňa. Počítajte s početnými búrkami s výdatnejšími zrážkami a takto to bude aj nadchádzajúce dni.

Brázda nízkeho tlaku totiž bude na našom území zotrvávať a s búrkami treba počítať minimálne do konca týždňa. Ako-také zlepšenie môže prísť až na prelome týždňov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd