Ďalší desivý útok žraloka. Telo surfistu záchranári stále nenašli

Ďalší desivý útok žraloka. Telo surfistu záchranári stále nenašli
Dominik Cenkner

Žralok biely zabil pri juhoaustrálskom pobreží 55-ročného surfistu. K tragédii došlo v utorok dopoludnia tamojšieho času. Záchranári pátrajú po tele obete, zatiaľ sa im ho nepodarilo nájsť.

Oblasť, kde k útoku došlo, je známa hojným výskytom žralokov. Zviera v južnej Austrálii útočilo už dvakrát od začiatku októbra.

Žralok napadol muža, keď surfoval blízko pláže Granites okolo pol jedenástej dopoludnia. Útočiaci predátor bol podľa svedka štyri metre dlhý. 

Telo sa od utorkového rána nepodarilo nájsť. „Pátranie bude naďalej pokračovať,“ oznámila juhoaustrálska polícia podľa denníka Daily Mail.

Obľúbené miesto turistov

Pláž Granites sa nachádza južne od zálivu Streaky Bay na polostrove Eyre Peninsula v Južnej Austrálii. Napriek tomu, že je oblasť známa hojným výskytom žraloka bieleho, turisti miesto hojne navštevujú.

Ide o druhý útok na juhu Austrálie za posledné týždne. Na začiatku októbra žralok napadol 64-ročnú Austrálčanku Pamelu Cookovú, keď si išla poránu zaplávať neďaleko Beachport Jetty.

V tomto prípade však útok nemal fatálne následky. Žralok ženu len niekoľkokrát slabo uhryzol a v stabilizovanom stave bola prevezená do nemocnice.

O útoku žraloka sme na našom webe informovali aj uprostred októbra. O život pri kalifornskom pobreží prišiel nádejný olympionik, Felix Louis N'Jai, ktorý sa venoval kitesurfingu na profesionálnej úrovni a mal v pláne reprezentovať Gambiu, odkiaľ pochádzal, na budúcich olympijských hrách v Paríži.

Tie budú vôbec prvé, kde sa objaví kitesurfing ako súťažná disciplína. Dodajme, že telo obete vtedy more vydalo až po pár dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd