Ďalšie lyžiarske strediská zatvárajú svoje brány. Takto si jarné prázdniny nepredstavovali

Ďalšie lyžiarske strediská zatvárajú svoje brány. Takto si jarné prázdniny nepredstavovali
Dominik Cenkner

Veľmi teplé počasie prevláda na Slovensku už niekoľko týždňov. Niektorí sa tešia, tí, ktorí vlastnia lyžiarske strediská, však majú hlavu v smútku. Práve totiž prebiehajú jarné prázdniny, ale mnohé zo stredísk musia zatvárať svoje brány.

V priebehu nedele o tom informoval napr. PARK SNOW Donovaly. „Nepriaznivé počasie urobilo svoje a aj napriek našej snahe, sme žiaľ pre nepriaznivé snehové podmienky od pondelka 4.3.2024 nútení ukončiť prevádzku v časti Nová hoľa,“ uviedlo stredisko na Facebook-u.

Dobrou správou ale je, že lokalita Záhradište bude naďalej v prevádzke. Pokiaľ to podmienky umožnia.

 

Ktoré lyžiarske strediská sú ešte otvorené?

V prevádzke zostali už len lokality vo vyšších polohách a na severe. Vo Vysokých a Nízkych Tatrách, na Orave, pri Ždiari a v Malej Fatre hlási dobré podmienky do 20 stredísk, ďalších asi 5 areálov má podmienky obmedzené.

Prevádzka je prerušená v Telgárte do zlepšenia podmienok, ku ktorému by mohlo dôjsť v strede budúceho týždňa. Hrúbka snehu sa pohybuje od 20 do 40 cm, viac len na Roháčoch-Spálenej, Štrbskom Plese, v Tatranskej Lomnici alebo v Jasnej.

Podklad je mäkký. Niekde začali platiť mimosezónne ceny skipasov. Vo väčšine lyžiarskych areálov bola sezóna pre tento rok ukončená. Včera napríklad v Monkovej doline alebo v Pavčinej Lehote.

 

Situácia by sa mohla máličko zlepšiť v stredu a vo štvrtok. Práve v tieto dni sa očakáva ochladenie, pričom snežiť by mohlo už od stredných polôh. Výdatnejšia snehová nádielka sa ale neočakáva.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd