Ďalšie silné zemetrasenie. Tentokrát v Indonézii

Ďalšie silné zemetrasenie. Tentokrát v Indonézii
Veronika Sádovská

Svet je dnes ponorený do hrôzy v Maroku, kde zemetrasenie o sile 6,8 zabilo najmenej 623 ľudí. Ďalšie podobne silné zaznamenali v Indonézii.

O zemetrasení v Maroku sme vás už dnes informovali. Obrovská katastrofa si vyžiadalo stovky obetí a ďalšie stovky zranených. Zničené je historické centrum mesta Marakéš, ktoré je zapísané v UNESCO.

Svetom ale dnes otriaslo ďalšie silné zemetrasenie. Tentokrát v Indonézii.

Zemetrasenie s magnitúdou 6

Zemetrasenie s magnitúdou 6,0 nastalo neďaleko indonézskeho ostrova Sulawesi o 9:43 miestneho času (16:43 nášho času) v hĺbke 9,9 kilometra. Informovala o tom USGS.

Zemetrasenie sa síce vyskytlo na mori, ale s epicentrom veľmi blízko pobrežia polostrova Minahasssa na ostrove Sulawesi.

Indonézska geofyzikálna agentúra (BMKG) nehlásila žiadne okamžité cunami, ale varovala pred možnosťou vysokých vĺn. V súčasnosti nie sú hlásené žiadne škody ani obete v dôsledku zemetrasenia, ale úrady uviedli, že bude trvať niekoľko hodín, kým sa dokončí hodnotenie situácie, najmä v odľahlých oblastiach.

Minuloročné zemetrasenie bolo ničivé

Pred takmer rokom, v novembri, zasiahlo ostrov Jáva v súostroví juhovýchodnej Ázie zemetrasenie s magnitúdou 5,6, pri ktorom zahynulo 602 ľudí. Väčšina obetí tohto zemetrasenia zahynula v dôsledku zrútenia budov alebo zosuvov pôdy vyvolaných zemetrasením.

V apríli zasiahlo ostrov Sumatra zemetrasenie s magnitúdou 6,1, ktoré otriaslo domovmi miestnych obyvateľov, ale nespôsobilo žiadne obete ani škody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd