Dážď neustáva. Vodné toky dosahujú povodňové stupne

Veronika Sádovská

Na väčšine nášho územia vytrvalo prší, čo spôsobuje aj dnes zvýšenie vodných tokov. Dážď v najbližších hodinách neustane.

Zamračené a daždivé počasie dnes vládne na väčšine nášho územia, prevažne na strednom a východnom Slovensku.

Môže za to mohutná oblačnosť, ktorá k nám postupuje z juhu. Počas posledných 24 hodín tak spadlo napríklad v Demänovskej doline viac ako 25 mm zrážok. 

zdroj: SHMÚ
zdroj: SHMÚ

Zrážky neustávajú a pršať bude aj popoludní. Niektoré toky dosahujú už 1. stupeň povodňovej aktivity a pri neutíchajúcom daždi sa tento stupeň môže aj zvýšiť.

Konkrétne ide o tok Tužina, ktorý osciluje medzi 1. a 2. SPA už niekoľko hodín. Podobne je tom tok Latorica na juhovýchode Slovenska vo Veľkých Kapušanoch. Práve na východe územia by mali zrážky ustať najneskôr, preto sa ešte predpokladá vzostup vodnej hladiny.

Hladiny riek stúpajú na takmer celom území stredného a východného Slovenska.  Na severe a vo vyšších polohách sneží. Aktuálnu polohu zrážok môžete sledovať aj na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd