Dážď sa nasúva nad Slovensko. Prinesie výdatné zrážky, ktoré zasiahnu mnohé regióny

Dážď sa nasúva nad Slovensko. Prinesie výdatné zrážky, ktoré zasiahnu mnohé regióny
Peter Minárik

Počasie na našom území začína práve v týchto chvíľach ovplyvňovať tlaková níž, ktorá na naše územie prináša prvé zrážky. Tých však v nadchádzajúcich hodinách bude oveľa viac a pred nami je tak poriadne upršaná streda.

Z oblasti Balkánu začína počasie na našom území od juhu ovplyvňovať zrážkové pole tlakovej níže, ktorá v priebehu dnešného dňa bude postupovať priamo cez naše územie smerom nad Poľsko.

V rámci tejto tlakovej níže sa bude obtáčať výrazné zrážkové pole, ktoré bude po väčšinu dnešného dňa ovplyvňovať počasie u nás.

 

Upršaná streda

Zatiaľ čo aktuálne sú zrážky pomerne nerovnomerné, tak oveľa výraznejšie zrážkové pole sa začína nasúvať z Maďarska a počas dopoludnia sa rozšíri aj nad naše územie. Už na poludnie sa tak očakáva dážď na mnohých miestach.

Zrážky by mali byť plošné a pomerne výrazné. Očakáva sa, že na našom území priemerne spadne od 10 do 20 mm zrážok, ale ojedinele môže spadnúť až okolo 30 mm.

očakávané zrážkové úhrny
očakávané zrážkové úhrny
 

Na hory príde sneh

Tlaková níž prichádza do chladnejšieho vzduchu. V severozápadnej časti Slovenska bude ležať hranica sneženia najnižšie a snehové zrážky sa tak môžu vyskytovať už od nadmorskej výšky 800 metrov. V stredu večer začne hranica sneženia klesať ešte nižšie na približne 500 m n.m.

Dnešný deň tak prinesie na naše územie veľmi upršané počasie, a tak sa vám celkom určite zídu dáždniky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd