Dážď skončil. Teraz príde to, na čo ste tak dlho čakali. Počasie vás poteší

Dážď skončil. Teraz príde to, na čo ste tak dlho čakali. Počasie vás poteší
Peter Minárik

Konečne máme pre vás pozitívne správy. Po upršaných dňoch sa čaká zásadná zmena. Dosť bolo dažďa! Teraz prichádzajú slnečné dni a spolu s nimi stúpnu aj teploty. Je tu však jedno ALE

Uplynulé dni priniesli na naše územie mimoriadne upršané počasie. Doslova lialo ako z krhly. Na západe za dva dni spadlo až cez 100 mm zrážok, čo niekedy nespadne ani za dva mesiace.

Intenzívne zrážky sa premietli na vzostupe vodných tokov, no našťastie spôsobili rieky len lokálne problémy. Keby však pršalo len o deň dlhšie, tak by problémy mohli byť zásadnejšie.

Dosť však bolo dažďa, teraz nás počasie poteší a konečne sa dočkáme počasia, na aké všetci dlho čakáte.

Čaká nás konečne veľa Slnka

Počasie od dnes preberá pod kontrolu tlaková výš so stredom nad severovýchodnou Európou. Už počas noci sa začalo vyjasňovať a dnes sa vyjasní aj na západe.

Spolu s vyčasovaním sa začne na našom území aj otepľovať. Teplý vzduch k nám začne prúdiť od východu až juhovýchodu a konečne vyženie teploty na príjemné hodnoty.

Teploty pôjdu konečne nad +25 °C

Na našom území budeme konečne opäť prekračovať úroveň pre letný deň. Ešte v piatok sa budú teploty pohybovať od +16 do +23 °C, no v sobotu sa už budú pohybovať na oveľa príjemnejších hodnotách od +22 do +27 °C a takto to bude aj v nedeľu.

Pozitívnou správou je však aj to, že takéto vysoké teploty sa udržia aj na začiatku nového týždňa. Výraznejšie ochladenie sa neočakáva.

Numerické modely však avizujú, že budúci týždeň sa môžu vyskytnúť prechodne aj teplejšie dni a teploty by tak mohli atakovať hranicu +30 °C.

Pozor však na búrky

Ako sme spomínali v úvode tak počasie síce bude konečne slnečné a teplé, ale je tu jedno ALE.

Popoludní sa totiž počas víkendu môžu vyskytovať ojedinelé búrky. Vzduch, ktorý k nám totiž bude prúdiť bude zároveň aj vlhší a ten je vždy vhodný pre búrky. V sobotu aj v nedeľu hrozia búrky predovšetkým na severe územia.

Počasie sa výraznejšie nezmení ani v priebehu budúceho týždňa. Stále bude prevládať prevažne slnečné a teplé počasie s teplotami od +22 do +29 °C, no popoludní hrozia búrky. Búrky by tak mali byť na programe dňa každý deň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd