Diera v Neapole zhltla dve autá. Je zázrak, že vyviazli len so škrabancami

Diera v Neapole zhltla dve autá. Je zázrak, že vyviazli len so škrabancami
Veronika Sádovská

Dve autá spadli do obrovskej diery na ceste v Neapole. Medzi cestujúcimi v autách sedel aj mestský poslanec, ktorý sa vyjadril, že prežili len zázrakom.

Podľa talianskych médií sa v stredu ráno na jednej z ciest v Neapole v okrese Vomero vytvorila obrovská diera Do jej vnútra spadli dve autá, jedno z nich bolo zaparkované na ulici a v druhom sedeli dvaja muži, medzi nimi bol aj mestský poslanec Giulio Delle Donne.

Obrovská diera v ceste

Médiá informovali, že oboch mužov zachránili vojaci umiestnení v oblasti v rámci operácie Bezpečné ulice. 

 

„Je zázrak, že žijeme. Mohlo to byť oveľa, oveľa horšie. Sme nažive vďaka rýchlej reakcii príslušníkov armády,“ povedal Donne. Dodal, že chvíľu po tom, ako sa dostali na povrch, sa neďaleký strom zrútil a spadol do diery, pričom vážne poškodil vodovodné potrubie. „Mohli sme byť pod vodou. Našťastie sme z toho vyviazli len s pár škrabancami,“ povedal.

Prokuratúra začala vyšetrovanie príčin tohto incidentu. Diera v ceste podľa predbežných správ pravdepodobne súvisí s mestskou kanalizáciou. Starosta Neapola Gaetano Manfredi vysvetlil, že v južnej časti mesta je problém „s kanalizačným systémom, ktorý sa dlhé roky neudržiaval“.

Ubezpečil, že sa pracuje na implementácii systému monitorovania kanalizácie a zásobovania vodou, aby sa v budúcnosti zabránilo podobným situáciám.

 

Nie je to prvýkrát

Nie je to prvýkrát, čo sa podobný ponor v Neapole objavil. Napríklad v roku 2021 sa pred nemocnicou vytvorila obrovská diera s rozlohou približne 500 metrov štvorcových a následne do nej spadlo aj niekoľko áut.

Ani pri tomto incidente sa, našťastie, nikto nezranil. Svedkovia ale predtým počuli výbuch. Či tieto dve diery vznikli z rovnakých príčin objasní až spomínané vyšetrovanie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd