Dnes bez dáždnika ani na krok. Pozor na nepríjemný vietor o sile víchrice. V týchto okresoch to bude najhoršie

Dnes bez dáždnika ani na krok. Pozor na nepríjemný vietor o sile víchrice. V týchto okresoch to bude najhoršie
Zuzana Macháčová

Záver pracovného týždňa prináša na naše územie výrazne zrážky a silný vietor. Dokonca sa vyskytne aj sneženie. V týchto okresoch to bude najhoršie. 

Štvrtok prinášal na naše územie jarný závan, aspoň čo sa týkalo teplôt. Po prednej strane rozsiahlej a hlbokej tlakovej níže so strednom v oblasti Islandu, k nám prúdil od juhozápadu veľmi teplý a vlhký vzduch. Dnes s ňou postúpi do vnútrozemia spojený zvlnený studený front, ktorý prinesie na naše územie viac oblačnosti a najmä zrážok. 

Nepríjemný vietor

Front prinesie na mnohé miesta dážď, prehánky a do vysokých polôh aj snehové vločky. Vietor dnes zafúka od juhu rýchlosťou od 35 km/h až do 45 km/h. Teploty však zostanú na mesiac február vysoké a udržia sa v intervale od +6 °C od +13 °C. 

Lokálne bude dážď aj výdatnejší a v Banskobystrickom a Trenčianskom kraji môže do soboty napršať od 30 až do 50 mm zrážok.

 

V piatok bude fúkať veľmi nepríjemný vietor, preto si dajte pozor. V nárazoch dosiahne až 60 km/h. Nad pásmom lesa v Banskobystrickom kraji bude fúkať veľmi búrlivý vietor, ktorý dosiahne až silu víchrice. V krátkodobých nárazoch dosiahne rýchlosť 110 km/h. 

Daždivý záver pracovného týždňa

Oblačný až zamračený a na mnohých miestach upršaný, taký bude piatok na západe Slovensku. Navyše tu bude aj veľmi veterno, teploty vystúpi od +9  °C do +13 °C. 

Na strednom Slovensku taktiež dnes bez dáždnika nechoďte ani na krok. Tiež tu bude na mnohých miestach pršať, lokálne aj výdatnejšie. Vo vysokých polohách, ako sme spomínali, bude aj snežiť. Teplota sa bude bude pohybovať od +7 °C do +12 °C. 

Na východe našej krajiny sa tiež slnečné lúče dnes neukážu. Obloha bude takmer zatiahnutá a na mnohých miestach z nej bude takisto pršať alebo sa vyskytnú prehánky. Teplota vystúpi od +8 °C do +11 °C. Pozor, aj tu bude veterno.

 

Dnešné počasie na horách na lyžovačku vhodné nebude. Väčšinou bude upršané a navyše bude aj poriadne veterno. Zhruba od výšky 1 500 m bude snežiť, no a teplota sa tu bude pohybovať okolo 0 °C.

S dnešným meninovým oslávencom sa nám viaže aj pranostika. Hovorí sa: „Keď je pekne na Romana, býva žatva požehnaná“.  Avšak počas piatka nás veľmi neminie daždivé počasie. Dúfajme, ale že tohtročná úroda bude predsa len bohatá.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd