Dnes bude ešte teplejšie a búrok z tepla viac. V pondelok sa búrky presunú na západ

Dnes bude ešte teplejšie a búrok z tepla viac. V pondelok sa búrky presunú na západ
Peter Minárik

Slovensko má za sebou prvý, teplý víkendový deň a pred nami je ďalší, ešte teplejší deň. Popoludnie však opäť prinesie búrky, ktoré môžu prekvapiť. Počasie bude príjemné ešte aj zajtra.

Príliv teplého vzduchu ktorý sa nad naše územie dostáva od juhovýchodu po okraji tlakovej výše vyháňa teploty poriadne vysoko. Počas včerajšieho dňa sa maximálne teploty dostali až nad +27 °C.

Dnes by malo byť ešte teplejšie ako včera a v najteplejších oblastiach nášho územia by sa teploty mali dostať aj nad +28 °C. Pôjde teda o najteplejší deň od začiatku tohto roka.

Okrem príjemného teplého dňa sa však pripravte aj na ďalšie búrky.

Búrky z tepla dnes aj zajtra

Vzduch, ktorý nad naše územie prúdi je nielen teplý, ale aj vlhký. V takomto vzduchu dochádza k ľahkej tvorbe kopovitej oblačnosti a k následnému vzniku búrok. Počas včerajšieho dňa sa na našom území vyskytlo niekoľko búrok, ktoré spolu priniesli 182 bleskov.

Dnes bude búrok viac ako včera a ich najpravdepodobnejší výskyt je v horských oblastiach stredného Slovenska. Pri búrkach počítajte s rizikom prívalových zrážok.

Počas zajtrajšieho dňa by búrok malo byť na našom území o čosi viac ako počas víkendu a zmení sa aj ich lokácia. Zajtra by sa mali vyskytovať skôr západnejšie, nad západným a stredným Slovenskom s najpravdepodobnejším výskytom v horských oblastiach na pomedzí západného a stredného Slovenska.

V utorok príde vlna búrok

Dnešné a zajtrajšie búrky budú búrkami z tepla. Oveľa nebezpečnejšie búrky by na naše územie mali doraziť v utorok, kedy od západu postúpi studený front.

Pred ním ešte budú na našom území vznikať predfrontálne búrky, no v popoludní a večer prídu frontálne búrky, ktoré budú aj intenzívnejšie.

Studený front sa následne nad našim území zvlní a búrky tak hrozia nielen v utorok, ale treba s nimi počítať až do štvrtka, pričom budú intenzívnejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd