Dnes bude MIMORIADNE teplo. Takto teplo ako dnes už tento rok zrejme NEBUDE

Dnes bude MIMORIADNE teplo. Takto teplo ako dnes už tento rok zrejme NEBUDE
Peter Minárik

Počasie v našej oblasti ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš, ktorá sa dnes postará o stabilné počasie. Tá k nám zároveň pumpuje teplý vzduch, ktorý dnes prinesie mimoriadne teplý deň. Ten bude lámať teplotné rekordy.

Cez víkend sme zažívali jesenné, upršané a chladné počasie, no začiatok týždňa priniesol na naše územie zmenu počasia.

Do našej oblasti sa začal dostávať teplejší vzduch od západu a dnes sa k nám bude dostávať ešte teplejší vzduch od juhozápadu.

Na našom území sa dnes očakáva slnečný a mimoriadne teplý deň. Teploty sa v niektorých oblastiach nášho územia dostanú na letné hodnoty a budú padať rekordy.

Dnes nás čaká letný deň

Počasie v Európe ovplyvňuje rozsiahla tlaková výš, ktorá sa tiahne cez celú južnú Európu. Okolo tejto tlakovej výše do Európy prúdi veľmi teplý vzduch, ktorý dnes prinesie do Európy teploty vysoko nad hranicou +25 °C.

Už včera bolo na Slovensku veľmi teplo. Teplota sa v Žihárci dostala až na úroveň +24,6 °C a len pár desatín chýbalo do prekročenia hranice pre letný deň.

Tá je stanovená na rovných +25 °C a dnes s pravdepodobnosťou, hraničiacou s istotou túto hranicu prekonáme.

Najteplejší deň z týždňa

Nielen dnes, ale aj nasledujúce dni budú veľmi teplé, no dnešný deň by mal byť najteplejší. Maximálna teplota by sa na našom území mala po rozplynutí ranných hmiel dostať na +17 až +23 °C, no na juhu a predovšetkým na západe bude ešte teplejšie. Tu sa teplota dostane na +22 až +26 °C, čo je na súčasnú ročnú dobu neobvyklé.

V porovnaní s dlhodobým normálom budú dnešné teploty až o 10 °C vyššie ako je bežné. Teplé počasie bude pokračovať aj v nadchádzajúcich dňoch, avšak v závere týždňa sa očakáva prudký zlom. Viac nájdete v predpovedi TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Zajtra
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd