Dnes bude nepríjemne DUSNO. Oblečenie sa bude na vás lepiť najmä na západe. Neskôr hrozia BÚRKY

Dnes bude nepríjemne DUSNO. Oblečenie sa bude na vás lepiť najmä na západe. Neskôr hrozia BÚRKY
Peter Minárik

Ak čakáte zmenu, tak sa jej už čoskoro dočkáte. Zmena však nepríde hneď, ale bude veľmi pomalá a postupná. Dnes je pred nami na pocit veľmi nepríjemný deň a v priebehu nočných hodín hrozia na našom území búrky. Teplé počasie nás čaká aj počas víkendu, no počítajte s početnou búrkovou činnosťou.

Počasie na Slovensku sa v nadchádzajúcich dňoch výrazne zmení. Pripraviť sa musíte na to, že na pocit bude ešte nepríjemne teplo a v niektorých oblastiach dokonca nepríjemnejšie, ako počas uplynulých dní, no vyskytovať sa bude aj osvieženie v podobe búrok.

Situácia počas nadchádzajúcich dní je však mimoriadne nestabilná a nejednoznačná. Na vine je vlniaci sa studený front a všetko to bude závisieť od vývoja situácie.

V nadchádzajúce dni sa teda nespoliehajte na žiadne aplikácie, ani dlhodobejšie predpovede počasia. Budeme vďační za to, ak sa predpoveď počasia podarí len na niekoľko hodín vopred. Čo nás teda čaká?

Studený front sa bude vlniť

Nestabilitu počasia v nadchádzajúcich dňoch na naše územie prinesie studený front. Ten však bude postupovať mimoriadne pomaly a nad našou oblasťou sa bude vlniť.

Práve vlniaci sa studený front je vždy na predpoveď najnáročnejší. Ak front postupuje rýchlo, tak môžeme pomerne presne predikovať jeho príchod a aj prípadné búrky. Nadchádzajúce dni však bude studený front nad našim územím prakticky stáť, pričom vytvárať sa budú jednotlivé vlny búrok. Predpovedať ich časovo bude prakticky nemožné. Vyzerá to však tak, že nás čaká niekoľko vĺn búrok a súčasne ich najvyššie riziko bude v noci.

Dnes bude mimoriadne teplo

Predtým, ako nás čaká prvá vlna búrok ešte zažijeme poriadne nepríjemné počasie. Pred celým týmto studeným frontom k nám totiž bude vrcholiť príliv teplého a veľmi vlhkého vzduchu, ktorého príliv sa vystupňuje už počas dnešného dňa.

Zrána ešte na západe očakávajte viac oblačnosti, čo je následkom rozpadajúceho sa búrkového systému, ktorý počas noci postupoval cez Nemecko, Rakúsko a Česko, no počas dňa sa postupne vyjasní a teploty pôjdu nahor.

Keďže vzduch, ktorý k nám bude prúdiť bude zároveň vlhký, tak na pocit bude nepríjemne DUSNO. Dusno nás čaká počas dnešného dňa prakticky na celom našom území, no na západe krajiny to bude najhoršie. Tu bude dokonca SILNO DUSNO.

najdusnejšie dnes bude na západe
najdusnejšie dnes bude na západe

Dnešné počasie tak bude na pocit nepríjemné. Najmä na západe sa budete poriadne potiť a oblečenie sa na vás bude lepiť.

Osvieženie by mohla priniesť až noc. Ovplyvňovať by nás totiž mala prvá vlna búrok, no ako sme informovali, tak situácia bude pomerne nejednoznačná. O vývoji situácie na nasledujúcu noc vás budeme informovať počas dopoludnia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd