Dnes čaká Slovensko veľmi teplý deň. Bude až +28 °C. Zajtra sa ochladí

Peter Minárik

Do našej oblasti sa opäť dostáva teplý vzduch. Ten bude počas dnešného dňa vrcholiť a prinesie teploty, ktoré sa vyšplhajú až do +28 °C.

Cez našu oblasť prechádza frontálne rozhranie. To postupuje Poľskom a Ukrajinou a dnes začne čiastočne ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Prinesie počas dňa postupne viac oblačnosti. Oblačnosť začne pribúdať v priebehu dňa na celom našom území, no frontálne rozhranie bude slabnúť a prinesie zrážky len veľmi ojedinele.

Pred týmto frontálnym rozhraním však do našej oblasti vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhu. Vďaka nemu sa teploty počas dnešného dňa dostanú poriadne vysoko. 

Očakáva sa, že v Podunajskej nížine vystúpia teploty postupne až na +28 °C. 

Už zajtra však bude opäť chladnejšie. Frontálne rozhranie síce dnes veľa zrážok neprinesie, ale za ním k nám prenikne chladnejší vzduch, ktorý už pocítime. Maximá sa zajtra dostanú do +24 °C a vo štvrtok do +21 °C. V ďalších dňoch by sa malo začať otepľovať. Viac o vývoji na ďalšie dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd