Dnes končí meteorologické LETO. Ojedinele ešte hrozia búrky

Dnes končí meteorologické LETO. Ojedinele ešte hrozia búrky
Peter Minárik

Na Slovensku dnes končí meteorologické leto, ktoré sa s nami rozlúči priemernými teplotami. Vyskytnúť sa ešte môžu búrky, ale bude ich už menej ako včera. Od západu sa naviac začne počasie zlepšovať.

Pred nami sú posledné prázdninové dni, no leto nám končí už dnes, teda aspoň to meteorologické.

Posledný augustový deň je totiž posledným dňom meteorologického leta, ktoré začalo 1. júna. Neznamená to, že letné počasie nám nehrozí, no meteorológovia takto definovali jednotlivé periódy roka, ktorými sa riadia.

Prvý jesenný mesiac ešte odštartuje príjemným počasím, no silné horúčavy nateraz neočakávajte.

Záver leta bude ojedinele búrlivý

Niekoľko uplynulých dní ovplyvňoval počasie na našom území studený front, ktorý sa nad našou oblasťou vlnil. Na tomto studenom fronte sa tvorili jednotlivé búrkové vlny.

Najintenzívnejšie búrky sa vyskytli na začiatku týždňa na západe, kde napáchali aj materiálne škody. Aj včera sme zaznamenali búrky, no len na východe a boli menej výrazné. Udrelo pri nich menej ako 1500 bleskov.

Dnešný deň môže do oblasti východného Slovenska priniesť ešte ojedinelé búrky, no postupne sa bude počasie od západu zlepšovať.

Na rade je tlaková výš

Nadchádzajúce dni sa situácia v našej oblasti upokojí. Od západu sa nad našu oblasť nasúva tlaková výš, ktorá prinesie zlepšenie počasia. Už dnes sa začne od západu vyjasňovať a predĺžený víkend prinesie na Slovensko jasné až polooblačné počasie.

Zrážky sa príliš neočakávajú a ak sa aj vyskytnú tak budú slabé a výnimočné. Denné teploty sa na našom území v nadchádzajúcich dňoch vyšplhajú na +22 až +29 °C, čo je na súčasnú ročnú dobu dlhodobý normál.

Pomaly sa tak schyľuje k jesennému počasiu, no netreba zúfať. Pre september je typické, že nám ešte prinesie niekoľko veľmi teplých dní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd