Dnes nás čaká ďalšie výdatné sneženie. Pripravte sa na to

Dnes nás čaká ďalšie výdatné sneženie. Pripravte sa na to
Veronika Sádovská

Už druhýkrát v priebehu tohto týždňa nás čaká intenzívna vlna sneženia. Nebuďte prekvapení a pripravte sa na ďalšiu kalamitu.

Ďalšie intenzívne sneženie príde už v priebehu dnešné dňa. Pani zima sa už hlási o slovo a čaká nás už druhé intenzívne sneženie počas tohto týždňa. Včera sme si ich neho oddýchli, ale dnes napadnú ďalšie centimetre čerstvého snehu.

Kedy a kde to príde?

Intenzívne sneženie očakávame už dnes popoludní s príchodom frontu od juhozápadu. Noc bola mrazivá a teploty okolo bodu mrazu sa budú dnes držať po celý deň.

Situácia bude podobná ako v utorok. Sneženie najviac ovplyvní situáciu v Košickom a Banskobystrickom kraji. Tam by malo napadnúť aj 20 centimetrov nového snehu. 

Najmenej naopak znova na západe Slovenska, kde aj teploty môžu vystúpiť mierne na bod mrazu. Sneh sa bude topiť, prípadne budú zrážky zmiešané. Avšak aj tu si treba dávať pozor, hlavne po západe slnka, kedy sa začnú teploty znova klesať.

Veľký pozor na cestách

Husté sneženie môže znova narobiť problémy hlavne vodičom, ktorí sa budú vracať domov z práce. Cesty nemusia byť upravené, hlavne ak bude intenzívne snežiť na veľkej ploche územia, zároveň ale rozmočený a kašovitý sneh bude na vozovke zamŕzať.

Aj dnes pre vás chystáme online prenos, kde budeme mapovať aktuálnu situáciu. Rovnako budeme radi za vaše fotografie.

Ak chcete sledovať vývoj a príchod snehových zrážok, urobiť tak môžete cez náš iRadar. Pre predpoveď počasia a sneženia pre váš okres kliknite tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd