Dnes nás čaká posledný búrlivý deň. Búrky zasiahnu už len túto jednu časť Slovenska

Dnes nás čaká posledný búrlivý deň. Búrky zasiahnu už len túto jednu časť Slovenska
Peter Minárik

Dnes máme pred sebou posledný búrlivý deň. Búrky sa budú vyskytovať aj počas dnešného dňa, no vyskytnú sa už len v jednej oblasti Slovenska. Vo zvyšných oblastiach bude pomerne pokojné počasie.

Od utorka sužuje naše územie vlna výrazných búrok. Búrky sa vyskytovali na mnohých miestach, pričom lokálne boli aj intenzívne. Problémy robili predovšetkým prívalové zrážky, ktoré spôsobovali aj lokálne povodne.

Dnes je pred nami posledný zo série búrlivých dní. Prehánky a búrky sa aj dnes vyskytnú, no budú značne limitované.

Búrlivé počasie končí

Počas uplynulých dní sme boli pod vplyvom brázdy nižšieho tlaku vzduchu, ktorá zabezpečovala v našej oblasti vlhkosť, v dôsledku čoho sa labilizovala vzduchová hmota a v nej sa následne tvorili prehánky a búrky.

Brázda nižšieho tlaku bude mať vplyv na počasie u nás aj počas dnešného dňa, no búrok aj zrážok bude menej.

V týchto chvíľach sa zrážky vyskytujú predovšetkým v oblasti východného Slovenska. Ešte dopoludnia však zoslabnú. Na zvyšku územia by medzičasom malo prevládať prevažne polooblačné počasie.

Búrky dnes najmä na západe

V priebehu popoludňajších hodín budú opäť vznikať prehánky a búrky, avšak tie budú sústredné už len do oblasti západného Slovenska. Búrky by sa mali vyskytnúť najmä v Podunajskej nížine.

Búrky aj počas dnešného dňa budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami, ktoré môžu spôsobiť lokálne zatopenie.

Dnešné búrky sa budú pohybovať od severovýchodu smerom k juhozápadu. Posledné búrky tak dnes opustia naše územie na slovensko-maďarskom pohraničí.

Od zajtra sa dostaneme pod vplyv oblasti vyššieho tlaku, okolo ktorého k nám však bude prúdiť chladnejší vzduch. Od zajtra nás čaká síce stabilné počasie, ale teplo príliš nebude. Maximálne teploty sa dostanú na +15 až +23 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd