Dnes nás čaká silný vietor. Pozor najmä na západe. Na severe bude aj snežiť

Peter Minárik

Dnešný deň nebude na našom území ideálny. V oblasti severného Slovenska treba počítať so snežením, zatiaľ čo na západnom Slovensku bude problémy spôsobovať nárazový vietor.

Naša oblasť sa dostáva do dynamického prúdenia. Počasie prinesie v nadchádzajúcich hodinách nebezpečné prejavy ako v podobe zrážok, tak aj v podobe vetra.

Nebezpečné počasie zasiahlo severné regióny Slovenska už počas včerajšieho dňa. Vo večerných hodinách sneženie zasiahlo severné Slovensko a spôsobilo komplikácie. 

Oveľa nepriaznivejšie počasie nás čaká v nasledujúcich dňoch. Pripraviť sa totiž treba na silný nárazový vietor a ďalšiu vlnu sneženia.

Sneženie zasiahne najmä sever

Už v týchto chvíľach sa nad severné oblasti nášho územia začína nasúvať ďalšia vlna zrážok, ktorá bude dnes do regiónov severného Slovenska prinášať sneženie. To bude aj výdatnejšie a zasiahne predovšetkým Žilinský kraj, kde by mohlo napadnúť do 10 cm snehu. V najsevernejších lokalitách nášho územia napadne ešte o čosi viac snehu.

Počas dnešného dňa sa sneženie bude týkať predovšetkým severného Slovenska. Plošnejšie sneženie dorazí na naše územie zajtra.

To nás začne ovplyvňovať front, ktorý prinesie na viaceré miesta nášho územia sneženie a to aj na západ. Len v najnižších polohách nášho územia sa môžu vyskytovať aj zrážky zmiešané, či kvapalné. Sneženie tak od dnešného dňa bude trápiť len sever Slovenska, no zajtra treba so snežením počítať už na celom našom území.

Pozor na silný vietor

Ďalším nebezpečným sprievodným javom bude silný vietor, ktorý bude vyčíňať na našom území už dnes. Rozfúka sa na celom území, avšak najsilnejší vietor treba očakávať na západnom Slovensku.

Tu by nárazy vetra mohli dosahovať rýchlosť až do 20 m/s, v okolí Záhoria a Bratislavy môžu nárazy vetra prekračovať rýchlosť až 20 m/s.

Vietor sa v noci na sobotu upokojí, ale podľa predpovedí to vyzerá, že v nedeľu udrie na naše územie ešte silnejší vietor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd