Dnes nás čaká výrazné ochladenie. Pozrite si, kde sa ochladí najviac

Ľubomír Franko

V stredu čaká väčšinu nášho územia chladnejšie počasie v porovnaní s utorkom. Maximálne denné teploty poklesnú aj o viac ako 5 °C. Ochladenie sa týka najmä stredného a východného Slovenska, kde prenikne chladný vzduch od západu.

V priebehu utorka vplývali na počasie na území Slovenska dva tlakové útvary. Tlaková níž so stredom nad Fínskom a tlaková výš so stredom nad čiernomorskou oblasťou.

Zatiaľ čo na západ Slovenska sa po okraji tlakovej níže dostala oblačnosť studeného frontu, na východ Slovenska prúdil ešte teplý vzduch od juhu.

Aj z tohto dôvodu sme v utorok zaznamenali najvyššiu teplotu na východe Slovenska a to konkrétne v Stropkove, kde teplota vystúpila na rovných +24 °C. Približnú maximálnu dennú teplotu si môžete pozrieť aj na nasledujúcom obrázku.

Maximálne denné teploty v utorok
Maximálne denné teploty v utorok

V priebehu utorka sa od severozápadu postupne ochladilo a najnä na krajný západ, severozápad a sever už prenikol chladný vzduch.

V stredu bude aj o 8 °C chladnejšie

V priebehu stredy prenikne chladný vzduch už nad celé naše územie, čo znamená ochladenie najmä pre stredné a východné Slovensko (na západe sa ochladilo už v utorok).

Teploty poklesnú v priemere o 5 až 8 °C, pričom najviac sa ochladí na severovýchode Slovenska, približne o 8 až 10 °C. 

Ochladí sa najmä na východe Slovenska
Ochladí sa najmä na východe Slovenska

Takéto ochladenie bude znamenať maximálne denné teploty od chladných +10 °C na severe územia po +18 °C na západe Slovenska. Najteplejšie bude na krajnom juhovýchode, kde sa dostane chladný vzduch až v stredu večer.

Maximálne denné teploty v stredu
Maximálne denné teploty v stredu

Počas štvrtku sa opäť mierne oteplí a teploty sa postupne dostanú na úroveň dlhodobého priemeru. Okrem oteplenia nás čaká aj menej zrážok, pričom v závere pracovného týždňa by sa zrážky mali vyskytovať už len ojedinele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd