Dnes nás čakajú ďalšie BÚRKY. Bude chladnejšie, ale stále búrlivo

Dnes nás čakajú ďalšie BÚRKY. Bude chladnejšie, ale stále búrlivo
Peter Minárik

Aj v nadchádzajúcich hodinách nás čaká búrlivé počasie. Počasie aj naďalej ovplyvňuje studený front, ktorý sa priamo nad našim územím vlní a na tomto studenom fronte sa aj dnes budú tvoriť jednotlivé vlny zrážok a búrok.

Uplynulé hodiny sa na našom území niesli v znamení poriadne divokého počasia. Môžeme však povedať, že to najhoršia máme za sebou.

Aj počas dnešného dňa treba síce na našom území počítať s výskytom búrok a to hneď na mnohých miestach, avšak v porovnaní s uplynulými dňami by už búrky nemali byť také intenzívne, ako tomu bolo uplynulé hodiny.

Front sa bude naďalej vlniť

Situácia nad Európou je už niekoľko dní takmer rovnaká. Vlní sa nad nami studený front. Pre ním prúdi veľmi teplý vzduch od juhu, zatiaľ, čo za ním sa dostáva chladný vzduch a práve teplotný kontrast pomáha rozvoju búrkovej činnosti.

Búrky sa tvoria na čele studeného frontu. V pondelok sa front nachádzal západne od Slovenska a hlavná vlna búrok tak zasiahla západné Slovensko. Včera sa nachádzal nad stredným Slovenskom a dnes sa studený front posunie o pár desiatok kilometrov východne nad východné Slovensko.

Na tomto fronte budú opäť počas dnešného dňa vznikať jednotlivé vlny búrok, ktoré budú postupovať od juhu smerom k severu.

Búrky hrozia najmä vo východnej polovici

V priebehu dnešného dňa udrú na našom území ďalšie stovky bleskov, no ťažisko búrok by malo byť sústredené do východnej polovice Slovenska. Búrky sa na západe budú tvoriť skôr ojedinele. Búrky budú sprevádzané predovšetkým zosilnením dažďa.

Chladno najmä na západe

Aj dnes budeme na našom území zaznamenávať výrazné teplotné rozdiely. Zatiaľ, čo vo východnej časti Slovenska sa budú vyskytovať teploty od +20 do +26 °C, tak v západnej časti nášho územia sa budú teploty udržiavať prevažne pod hranicou +20 °C. Najchladnejšie bude na Záhorí, kde môže byť len okolo +15 °C.

Aj počas dnešného dňa nás tak čakajú vlny búrok a zrážok. Potenciál páchať škody však budú mať dnes búrky v oveľa menšej miere.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Zajtra
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
22 °C / 6 °C
Bernard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd