Dnes nás čakajú ešte pekelnejšie horúčavy. Takto teplo ako dnes ešte nebolo

Peter Minárik

Slovenskom sa včera večer prehnali silné búrky, ktoré nasledovali po vlne veľmi horúceho počasia. Dnes sa počasie upokojí, no bude ešte nepríjemnejšie, a to teplejšie a dusnejšie.

Slovensko sužuje vlna horúčav. Môže za to zatekanie veľmi teplého vzduchu od západu, ktorý sa tu dostáva až z Afriky.

Už v uplynulých dňoch sa teploty na našom území vyšvihli nad hranicu +30 °C, no príjemne rozhodne nebolo, a to vplyvom vlhkosti. Na našom území totiž panuje veľmi dusné počasie, čo na pocit rozhodne príjemné nie je.

Dnešné teploty budú dokonca ešte vyššie ako v uplynulých dňoch. Na západe môžu teploty prekročiť ďalšiu magickú hranicu.

Teploty atakujú hranicu +35 °C

Po včerajšom prechode búrkového systému sa dnes počasie upokojí. Bez búrok však nezostaneme. Búrky sa aj dnes môžu tvoriť a to predovšetkým popoludní na východe.

Na zvyšku územia však bude panovať prevažne jasné až polooblačné počasie s veľmi vysokými teplotami.

Maximálne denné teploty sa dnes na našom území dostanú na +27 až +33 °C. Na juhozápade však bude oveľa teplejšie a tu sa maximálne teploty môžu dostať až k +35 °C.

dnešné očakávané teploty na našom území
dnešné očakávané teploty na našom území

Takéto teploty sme na našom území tento rok ešte nezaznamenali. Pred nami je tak najteplejší deň v doterajšom priebehu roka.

Teplé počasie nás čaká aj počas piatka, no popoludní dorazí studený front, ktorý prinesie ďalšiu vlnu búrok, ktorá definitívne ukončí vlnu veľmi teplého počasia. Cez víkend sa očakáva ochladenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd