Dnes nás čakajú posledné BÚRKY a zasiahnu len túto časť Slovenska

Dnes nás čakajú posledné BÚRKY a zasiahnu len túto časť Slovenska
Peter Minárik

Slovensko zažíva posledné dni dusné, no popoludní búrlivé počasie. V priebehu dnešného dňa búrky doznejú. Čaká nás posledný dusný a niekde aj búrlivý deň. Od zajtra sa môžete tešiť na slnečné počasie a čoraz stúpajúce teploty, ktoré budú každý deň lámať tropickú hranicu +30 °C.

Aj posledný víkendový deň prinesie na naše územie početné prehánky a búrky. Dnes však budú opäť sústredené do inej časti nášho územia.

Búrkam však bude predchádzať dusné ráno, dopoludnie a niekde aj popoludnie. Na pravé popoludnie bude najdusnejšie na juhozápade a na celom východnom Slovensku.

mapa dusna
mapa dusna

Do našej oblasti totiž aj naďalej prúdi teplý a vlhký vzduch, ktorý jednak spôsobuje spomínané dusné počasie, no zároveň môže aj za búrky, ktoré sa počas dnešného dňa budú opäť tvoriť.

Dnes hrozia búrky najmä na východe

Dnešný deň bude na celom našom území v znamení slnečného a teplého počasia s maximálnymi teplotami okolo +33 °C.

Na východnom Slovensku sa však počas popoludnia začne opäť vytvárať kopovitá oblačnosť, z ktorej sa postupne sformujú aj búrky. Vytvorí sa niekoľko početných búrkových buniek naprieč východným Slovenskom. Podobne ako v uplynulých dňoch bude hlavným nebezpečným sprievodným javom prívalový dážď.

Malá pravdepodobnosť búrok je aj na strednom Slovensku, predovšetkým vo východnej časti a na západe dnes búrky nehrozia vôbec. Tu sa už začne prejavovať vplyv ďalšieho tlakového útvaru, ktorý bude mať vplyv od zajtra na počasie na celom našom území.

Od zajtra stabilné a horúce počasie

Od zajtra nás čaká výraznejšia zmena počasia, ktorú pocítime na celom našom území. Postará sa o to tlaková výš, ktorá sa usadí nad alpskou oblasťou.

Táto tlaková výš prinesie na naše územie vlnu slnečného a veľmi teplého počasia, pri ktorom sa už od zajtra budú teploty pohybovať až okolo úrovne +35 °C. Od zajtra nás tak čaká konečne pokojnejšie počasie bez rizika búrok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd