Dnes sa k výdatným zrážkam pridajú aj búrky. Kde sa budú vyskytovať?

Zuzana Macháčová

Tlaková níž Rudolf bude aj sobotu ovplyvňovať naše počasie. Dnes sa okrem zrážok môžu vyskytnúť aj búrky, ktoré by však nemali narobiť výraznejšie problémy.

V piatok na západe zatekal chladný vzduch, čo sa prejavilo napríklad v Bratislave, kde namerali len +4 °C . Naopak, na východ prúdil pred studeným frontom ešte teplý vzduch, ktorý napríklad v Orechovej vyhnal teplotu až na + 21 °C. 

Zamračenú oblohu priniesol od juhu zvlnený studený front, ktorý je spojený s tlakovou nížou Rudolf. Jej stred sa od juhu presunul do našej oblasti a dnes poputuje viac na západ nad Česko.

V sobotu sa veľké teplotné rozdiely zmiernia a naša krajina sa bude nachádzať v teplotnom intervale od +8 °C do +13 °C, na juhovýchode do +15 °C. 

Dnes sa pridajú búrky

Na západnom Slovensku pršalo už druhý deň a bude aj dnes, avšak už nie tak intenzívne. Dážď sa rozšíri na stredné a východné Slovensko a zrážky budú ubúdať až k večeru. Vietor sa dnes rozfúka od juhovýchodu až juhu rýchlosťou do 25 km/h. 

Ak sa chystáte dnes na cesty, tak buďte opatrní. Cesty sú mokré a môže sa šmýkať, zrána môžete natrafiť aj na lokálnu hmlu, preto radšej spomaľte. 

Na západnom Slovensku nás čaká oblačná až zamračená sobota, postupne začne na mnohých miestach pršať alebo sa vyskytnú prehánky. Na večer zrážky ustanú. Teplota vystúpi na +10 °C až +12 °C. 

Stredné Slovensko čaká tiež premenlivé a oblačné, niekde až zamračené počasie. Postupne bude na mnohých miestach pršať a dnes sa môžu objaviť aj búrky, avšak tie by nemali priniesť žiadne nebezpečné sprievodné javy, iba zosilnený dážď. Teplota vystúpi od +10 °C do +13 °C. 

Ani východné Slovensko dnes nebudú hriať slnečné lúče, taktiež tu bude premenlivá veľká oblačnosť, z ktorej miestami zaprší alebo sa vyskytnú prehánky. Rovnako aj na východe sa môžu dnes objaviť búrky, ktoré prinesú zosilnený vietor a intenzívnejšie zrážky, ktoré budú k večeru ustávať. Teploty dnes vystúpia v rozmedzí od +9 °C do +15 °C. 

Počasie na horách

Na horách nebude o nič lepšie − tam vás bude čakať oblačné až zamračené počasie. Na viacerých miestach sa vyskytnú prehánky, od 1 400 m bude snežiť a zrána sa vytvoria aj lokálne hmly.

Ďalší vývoj teplôt na nasledujúce dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd