V utorok sa mimoriadne oteplilo na východe. Ide o najteplejší zimný deň. Teplota atakovala +20 °C

V utorok sa mimoriadne oteplilo na východe. Ide o najteplejší zimný deň. Teplota atakovala +20 °C
Veronika Salayová

V utorok sme na východe Slovenska zaznamenali najteplejší zimný deň. Teplota na Zemplíne atakovala magickú hranicu +20 °C. 

Aj dnes k nám od juhu pokračoval prílev veľmi teplého vzduchu, čo sa podpísalo na veľmi vysokých teplotách, ktoré mimoriadne vysoko vystúpili práve na východe územia.

V regióne Zemplín boli dnes zaznamenané najvyššie hodnoty maximálnej dennej teploty vzduchu, a to v juhovýchodnom cípe našej krajiny, v obci Veľké Trakany.

 


 Teplota v tejto obci dnes vystúpila na +19,4 °C. Podľa operatívnych údajov SHMÚ ide o najvyššiu teplotu vzduchu nameranú počas zimy na východe Slovenska.

maximálna dnešná teplota
maximálna dnešná teplota, SHMÚ


 

Doterajší rekord bol na hodnote +19,2 °C z roku 1990 na stanici Švedlár. Podľa SHMÚ sme dnes mali teplotu nad +19 °C na šiestich staniciach.

Padali teplotné rekordy

Významné bolo pokorenie rekordu zimy na letisku v Košiciach. Doteraz najvyššia teplota zimy tam mala hodnotu +16,4 °C z roku 1990 a dnes tam bolo podľa operatívnych údajov až +18,1 °C.

 


 Rekordy zimy padli aj v Tisinci, v Kamenici nad Cirochou a v Milhostove. SHMÚ informuje, že aj ďalšie dni bude veľmi teplo.

„Vo štvrtok je opäť šanca na významnejšie prepisovanie rekordov. Nie je dokonca vylúčené ani maximum teploty slabo nad +20 °C, čím by bol ohrozený aj absolútny rekord zimy (+20,6 °C, Žihárec a Hurbanovo 28. 2. 2019; +20,6 °C, Hurbanovo 25. 2. 2021),“ píše SHMÚ na sociálnej sieti.

Situáciu ohľadom zajtrajších teplôt budeme sledovať a informovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
26 °C / 7 °C
Žigmund
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd