Dnes sa môžu objaviť búrky najmä na západe a severozápade

Peter Minárik

V priebehu dnešného večera začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie výraznú zmenu v podobe ochladenia. Ešte pred ním sa môžu na našom území vyskytnúť búrky.

Studený front sa pohybuje len veľmi pomaly cez strednú Európu nakoľko sa vlní. V priebehu včerajšieho dňa dochádzalo k výraznej búrkovej aktivite v západnej Európe a v západnej časti strednej Európy.

Detekcia bleskov zaznamenala počas včerajšieho dňa nad Európou okolo 70 000 bleskov a dnes sa búrky posunú mierne k východu.

Búrky sa opäť očakávajú aj v strednej Európe, predovšetkým v Nemecku, v Rakúsku, v Česku a v Poľsku. Môžu sa však vyskytnúť aj na našom území.

Najvyššia pravdepodobnosť výskytu dnešných búrok je v Podunajskej nížine a v severozápadnej časti Slovenska. Búrky by mali postupovať od juhozápadu smerom k severovýchodu.

Intenzívne búrky sa však neočakávajú a prípadné búrky prinesú na naše územie zosilnenie vetra a dažďa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd