Dnes sa počasie mierne zhorší. Do týchto oblasti dorazí SNEŽENIE

Dnes sa počasie mierne zhorší. Do týchto oblasti dorazí SNEŽENIE
Peter Minárik

Nedeľa prinesie na naše územie viac oblačnosti a dokonca aj zrážok, ktoré budú výlučne vo forme sneženia. Sneženie však čaká len jednu oblasť nášho územia.

Zatiaľ čo sobota priniesla na naše územie relatívne stabilné a predovšetkým na juhu a západe aj slnečné počasie, tak počas druhého víkendového dňa sa počasie mierne zhorší.

Počasie totiž ovplyvňuje tlaková níž, ktorej stred sa nachádza nad Pobaltím a okolo tejto tlakovej níže bude do našej oblasti z oblasti Severného mora prúdiť studený a vlhký vzduch.

Zároveň začne cez naše územie postupovať aj slabý studený front, ktorý sa postará o zrážky.

Celodenný mráz a sneženie

Na väčšine nášho územia, podobne ako v uplynulých dňoch treba počas dnešného dňa počítať s výskytom celodenného mrazu. Len na západe a v niektorých južných okresoch Slovenska sa môže teplota dostať slabo nad bod mrazu.

V porovnaní so včerajším dňom však dnes už bude oveľa viac oblačnosti a to predovšetkým na severe krajiny.

V Žilinskom a v Prešovskom kraji by malo byť po celý deň prevažne oblačno až zamračené a vyskytovať sa bude slabé sneženie, ktoré prinesie zväčša poprašok alebo zopár centimetrov.

Najvýraznejšie snehové zrážky sa očakávajú na Kysuciach a na Orave, kde by mohlo napadnúť aj viac ako 5 cm čerstvého snehu a to predovšetkým na severných návetriach hôr. Zrážky by mali ustávať v priebehu dnešného podvečera.

očakávané snehové zrážky počas dnešného dňa
očakávané snehové zrážky počas dnešného dňa

Aj ďalší týždeň bude chladný

Vyhliadka na nasledujúci týždeň naznačuje, že by malo pokračovať chladnejšie počasie. Teploty by mali byť pod úrovňou dlhodobého normálu, no k miernej zmene by malo dôjsť vo štvrtok.

Predbežne to vyzerá na krátkodobé, no pomerne prudké oteplenie, ktoré by mohlo dokonca priniesť aj dážď. Následne by sa však malo opäť ochladiť. Detailnejšie informácie prinesieme v priebehu nedele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd