Dnes sa pripravte na najintenzívnejšie BÚRKY. Budú opäť nebezpečné

Dnes sa pripravte na najintenzívnejšie BÚRKY. Budú opäť nebezpečné
Peter Minárik

Slovensko počas dnešného dňa čaká ďalšia vlna búrok. Situácia sa ani počas dnešného dňa príliš nemení a naďalej bude najnebezpečnejším sprievodným javom prívalový lejak a možné krúpy. Pozor si treba dať na viacerých miestach.

Aj počas dnešného dňa sa nevyhneme búrkam. Tie opäť hrozia nielen na našom území, ale aj v mnohých okolitých krajinách.

Situácia bude veľmi podobná tej z uplynulých dní, a tak treba s búrkami počítať na mnohých miestach nášho územia. Vieme povedať, že budú intenzívnejšie ako včera a pravdepodobne ešte intenzívnejšie, aké sme tu mali v utorok.

Situácia je však naďalej veľmi komplikovaná a predpovedať kde a kedy sa búrky vyskytnú je takmer nemožné.

Búrlivé popoludnie

V našej oblasti počasie aj naďalej ovplyvňuje výšková tlaková níž, ktorá do našej oblasti pumpuje teplý a vlhký vzduch.

Podobne ako v uplynulých dňoch aj dnes bude na viacerých miestach nášho územia dusno. Takýto vzduch je nepríjemný na dýchanie a pobyt v exteriéri, no tento vzduch je veľmi vhodný pre búrky, ktoré môžu vzniknúť doslova nad vašimi hlavami.

Ku konvekcii, teda k tvorbe búrkovej činnosti začne dochádzať už dnes, krátko po poludní a to hneď na viacerých miestach Slovenska, pričom ťažisko dnešných búrok bude na strednom Slovensku, predovšetkým v oblasti hôr.

Pozor najmä na lejak

Dnešným najnebezpečnejším sprievodným javom bude prívalový dážď. Búrky totiž budú opäť nebezpečné predovšetkým svojim stacionárnym charakterom.

Na pomerne malom území tak môže v priebehu krátkej doby spadnúť aj niekoľko desiatok milimetrov zrážok, čo môže vyvolať prívalové povodne. Dnešné búrky by mali byť od začiatku týždňa najintenzívnejšie.

Dnes tak opäť pozorne sledujte meteorologickú situáciu, ktorú budeme spolu s vami sledovať na našej hlavnej stránke.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd