Dnes sa rozlúčte s LETNÝM počasím. Prichádzajú BÚRKY. Začne to už zajtra v týchto oblastiach

Dnes sa rozlúčte s LETNÝM počasím. Prichádzajú BÚRKY. Začne to už zajtra v týchto oblastiach
Peter Minárik

Dnes máme posledný slnečný deň. Zajtra sa už počasie výrazne zhorší a v druhej časti dňa nám hrozia aj búrky, ktoré môžu byť aj výraznejšie. Po búrkach sa očakáva výrazná zmena počasia a to smerom k horšiemu. Pozrite si, v ktorých oblastiach treba už zajtra počítať s búrkami.

Po dňoch slnečného a teplého počasia prichádza zmena. Počasie v našej oblasti už dnes začne ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie prvé búrky.

Dnes u nás búrky ešte nehrozia. Tie sa vyskytnú najmä v Nemecku. Naše územie sa dočká až zajtra.

Búrky počas STREDY

Stredajšie ráno bude už iné, ako uplynulé dni. V noci na stredu sa totiž nad naše územie nasunie oblačnosť z búrok, ktoré dnes budú vystrájať západne od nás.

Zrážky ešte nehrozia, ale ráno už bude polooblačné až oblačné. Pomerne pokojné počasie zavládne na našom území zhruba do poludnia. Potom sa bude oblačnosť zväčšovať.

Nad Rakúskom a nad Českom sa bude vyskytovať pomerne výrazná blesková aktivita a prvé búrky sa po 15:00 objavia aj na našom území.

Do neskorých večerných hodín sa očakáva, že búrková aktivita bude sústredená výlučne do západného a severozápadného Slovenska. Na zvyšku územia by sa búrky nemali vyskytovať.

očakávané búrky počas zajtrajšieho dňa
očakávané búrky počas zajtrajšieho dňa

Búrky počas ŠTVRTKA

Oveľa výraznejšia a plošnejšia búrková aktivita sa na našom území očakáva počas štvrtka. Už v noci na štvrtok sa búrky budú objavovať aj na strednom Slovensku, no počas dňa hrozia na mnohých miestach.

Najvýraznejšie búrky by sa vo štvrtok popoludní mali vyskytovať na strednom a na východnom Slovensku, kde sa budú tvoriť jednotlivé vlny búrok.

očakávané búrky vo štvrtok
očakávané búrky vo štvrtok

V stredu popoludní hrozí pri búrkach silný nárazový vietor a výnimočne by sa mohli objaviť aj krúpy. Vo štvrtok bude najnebezpečnejším sprievodným javom prívalový dážď.

Pred nami sú tak búrlivé hodiny. Dnes sa preto rozlúčte so slnečným a teplým počasím. Už zajtra udrú búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd