Dnes si pripomíname Svetový deň životného prostredia

Dnes si pripomíname Svetový deň životného prostredia
Veronika Salayová

Svetový deň životného prostredia je najväčším medzinárodným dňom pre životné prostredie a pripomíname si ho práve dnes, 5. júna. 

Každoročne od roku 1973 sa vo svete oslavuje Svetový deň životného prostredia pod vedením OSN. Táto platforma sa rozrástla na najväčšiu globálnu platformu pre environmentálny dosah.

Zmyslom tohto dňa je upriamenie pozornosti na globálne problémy spojené s životným prostredím a na spôsoby ich riešenia. 

Tento deň oslavujú ho milióny ľudí na celom svete a zväčša sa pri tejto príležitosti v rôznych metropolách sveta organizujú koncerty či dobročinné akcie na počesť tohto dňa.

Tohtoročnou témou je riešenie plastového odpadu

Svetový deň životného prostredia tento rok organizuje Pobrežie Slonoviny a podporuje ho Holandsko. Téma sa zameria na riešenia plastového znečistenia v rámci kampane #BeatPlasticPollution. 

Svetový deň životného prostredia si tento rok dáva za cieľ pripomenúť hlavne to, že na činnosti ľudí v oblasti znečistenia plastmi záleží. Bez aktívnej činnosti nás ľudí sa plastov na našej planéte jednoducho nezbavíme. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd