Dnes si užijeme slnečné počasie, ale bez teplejšieho oblečenia sa nezaobídeme

Dominik Cenkner

Dnešný deň výraznejšiu zmenu počasia neprinesie. Bude síce pekne, ale oproti včerajšku sa o stupeň či dva ochladí.

Počasie u nás dnes bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorej stred sa presunie nad Čierne more. Zároveň cez Baltské more a Poľsko smerom na východ bude postupovať teplý front spojený s tlakovou nížou nad Škandináviou a Leningradskou oblasťou.

Streda preto bude zväčša slnečná. Len zrána a predpoludním treba počítať s ojedinelými hmlami či nízkou oblačnosťou. Na cestách preto jazdite opatrne.

Obyvatelia na severe a východe Slovenska si však na slnečné počasie počkajú o niečo dlhšie. Spočiatku tam totiž bude prevládať až zamračená obloha.

Aj keď sa oproti včerajšku o stupeň či dva ochladí, predsa len sa teploty budú držať zväčša nad dlhodobým priemerom.

Teploty a výhľad na ďalšie dni

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +3 °C až do +8 °C. Na Orave a pod Tatrami bude ojedinele aj chladnejšie.

Fúkať bude zväčša slabý premenlivý vietor. Len popoludní sa na juhozápade, Šariši a Zemplíne očakáva juhovýchodný až južný vietor s rýchlosťou do 6 m/s.

Počasie sa výraznejšie zmení v piatok. Cez našu oblasť postúpi od juhozápadu frontálna vlna spojená s tlakovou nížou, ktorá sa bude presúvať zo severného Jadranu nad naše územie.

To k nám prinesie na viaceré miesta dážď. Postupne aj od stredných polôh môže snežiť. Či sa tak naozaj stane, však uvidíme až v piatok.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd