Dnes to príde. Užite si posledné TEPLÉ hodiny. Popoludní dôjde k zvratu

Dnes to príde. Užite si posledné TEPLÉ hodiny. Popoludní dôjde k zvratu
Peter Minárik

Dnes nás čaká zmena počasia, ktorú odštartuje studený front s búrkami a lejakom. Pred tým nás čaká posledný letný deň, ktorý už tento mesiac pravdepodobne nezažijeme.

V priebehu dnešného dňa čaká naše územie veľmi výrazná zmena v doterajšom charaktere počasia. Zatiaľ čo včera teploty v našej oblasti prekročili aj tropickú hranicu +30 °C, dnes sa ešte stále dostanú nad letnú hranicu +25 °C, no už zajtra sa teploty doslova prepadnú a počasie akoby sa vrátilo o dva mesiace nazad.

Pondelok bude ešte teplý

Včera sme v našej oblasti zažili posledný, veľmi horúci deň, ktorý k našim susedom priniesol teploty až nad +30 °C. Na našom území bolo len o čosi chladnejšie. Na juhu Slovenska sa teplota priblížila k hodnote +29 °C.

 

Počasie dnes začne ovplyvňovať výrazný studený front, ktorý sa tiahne naprieč celou Európou. Pred ním vrcholí príliv veľmi teplého vzduchu od juhu. Tento teplý vzduch dnes na naše územie prinesie ešte stále teplé počasie.

Počas dnešného dňa sa teploty dostanú na väčšine územia nad hranicu +20 °C, na juhu na hodnoty okolo +25 °C, no popoludní dôjde k zmene o ktorú sa postará studený front.

Búrky začnú zmenu

Zmenu odštartujú búrky, ktoré sa dnes budú vyskytovať hneď na niekoľkých miestach. Prvé búrky sa začnú vyskytovať už krátko po poludní na západe a búrky sa na čele studeného frontu budú postupne šíriť nad celé naše územie.

 

Dnešné búrky môžu byť aj nebezpečné. Na čele studeného frontu sa totiž môžu vyskytnúť lokálne silnejšie búrky, ktorých hlavným nebezpečným sprievodným javom bude silnejší vietor a ojedinele aj krúpy. Pozor si treba dať už po 12:00.

Takto teplo už nemusí byť

Za studeným frontom k nám zajtra začne od severu zatekať veľmi chladný vzduch, ktorý zrazí teploty doslova na kolená. Oproti dnešnému dňu by sa malo ochladiť priemerne o 15 °C.

Veľmi chladné počasie pritom ešte len začne. V nasledujúcich dňoch sa očakáva návrat mrazov a dokonca príchod sneženia. Podľa vyhliadky počasia by chladné počasie malo prevládať minimálne do konca mesiaca. Je preto vysoká pravdepodobnosť, že letné teploty nám už tento mesiac nehrozia. Vývoj deň po dni na nasledujúce dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd