Dnešné búrky štartujú. Na východe už vznikla aj supercela

Dnešné búrky štartujú. Na východe už vznikla aj supercela
Veronika Salayová

Po pár pokojných dňoch sa dnes búrky opäť hlásia o slovo. Na východe Slovenska začala dnešná búrková činnosť a hneď priniesla supercelu.

Prvé víkendové búrky štartujú dnes pred 14.00 hod. na východe Slovenska a hneď prinášajú aj supercelu. Tá prináša najmä lejak a zosilnený vietor, krupobitie hlásené podľa doterajších informácií nebolo. 

Búrky vznikajú v okolí Prešova a zatiaľ prinášajú taktiež iba lejak. Búrkové mračná smerujú aj južne od Spišskej Novej Vsi a nad metropolu východu.

Búrky však začínajú vznikať aj na strednom Slovensku a prvé blesky udierajú južne od Lučenca a nad Detvou. Búrky sú pomerne bleskovo aktívne a za vyše jednej hodiny priniesli 666 bleskov. 

Zdroj: blesky.bourky.cz
Zdroj: blesky.bourky.cz

Búrok môže dnes ešte pribúdať a budú postupovať smerom na východ. Pozor, dnešné búrky na východe môžu priniesť aj drobné krupobitie.

 Dnešné búrky hrozia iba na strednom a východnom Slovensku. Na západe sa dnes búrky očakávajú iba ojedinele. Presnú polohu zrážok a búrok nájdete na našom iRadare

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Zajtra
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd