Do Európy opäť mieria nebezpečné búrky. Čakajú sa ďalšie zrážky a možné povodne

Veronika Salayová

Európa sa opäť pripravuje na zhoršenie počasia. Do viacerých krajín mieria ďalšie extrémne búrky a s nimi aj množstvo vody. Toto zhoršenie počasia prinesie studený front zo západu. 

Európa má za sebou veľmi turbulentné počasie. Búrky sú na našom kontinente na každodennom poriadku a táto situácia sa ani nasledujúce dni príliš nezmení. Tentoraz sa však búrky budú súvisieť s príchodom studeného frontu zo západu. 

Počas pondelkového popoludnia a večera sa nad Nemeckom, Poľskom a Českom budú formovať búrky, ktoré môžu prerásť aj do kompaktnejších búrkových systémov a môžu priniesť aj veľmi nebezpečnejšie sprievodné javy.

Čo sa týka Slovenska, tak u nás veľmi intenzívne búrky nehrozia a dnes si od nich na väčšine územia oddýchneme. Počas utorka sa však studený front dostane bližšie k nášmu územiu.

 

Búrlivý utorok v Európe

Najsilnejšie búrky sa v utorok začnú vytvárať nad Českom, Rakúskom, Slovinskom a nad Chorvátskom, kde budú aj veľmi intenzívne. Najhoršie prejavy počasia vrátane vysokého rizika extrémnych javov čaká najbližšie dni Rakúsko, Taliansko a Slovinsko.

Scenár bude podobný ako v posledných týždňoch. Túto oblasť čakajú silné búrky, ktoré prinesú veľmi veľa zrážok. Tie zrejme budú viesť k povodniam.

Obrovské množstvo zrážok spadne opäť na severe Talianska, ktoré len pred pár dňami zasiahli extrémne záplavy, a rozsiahlejšie povodne sa môžu objaviť aj v Rakúsku. 

 

Čo sa týka Slovenska, tak najnebezpečnejšie búrky sa očakávajú západne od nás, a naše územie tieto búrky priamo nezasiahnu. Viac sa dočítate v tomto článku, no konkrétnejšiu predpoveď budeme spresňovať aj v ďalších našich článkoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd