Doprava na severe už skolabovala

Peter Minárik

Aktuálne sa vodiči zdržia na takmer všetkých cestách severného Slovenska. Tvoria sa kolóny a vozidlá zimnej údržby taktiež stoja v kolónach.

Polícia vyzvala všetkých, aby radšej dnes v Žilinskom kraji nejazdili. Očakával sa totiž dopravný kolaps a ten sa aj udial. Takmer všetky hlavné cesty sú aktuálne pokryté vrstvou snehu a premávka je výrazne spomalená. 

Najhoršia situácia je aktuálne na dolnej Orave a v západnom Liptove. Od Martina až po Ružomberok sa tvoria rozsiahle kolóny. 

Ťažko prejazdný je hlavný ťah z Ružomberka do Dolného Kubína, kde sa skrížilo a zapadlo niekoľko kamiónov. V kolónach sa vodiči zdržia viac ako hodinu.

foto: Samuel Lorinčík

Cestu z Dolného Kubína do Oravského Podzámku polícia pre kamióny uzavrela. Uzavretá je pre nehody aj cesta medzi Zázrivou a Terchovou.

Pre kamióny sú neprejazdné a uzavreté takmer všetky horské priechody. Na tých, na ktorých polícia nestihla dopravu uzavrieť ako na horskom priechode Javorník a Makov sa skrížili kamióny.

Problémy sa však už tvoria aj na východe. Úsek medzi Popradom a Veľkým Slavkovom je ťažko prejazdný. Neupravená a zasnežená je aj severná diaľnica D1.

Polícia odporúča zostať doma. Situácia sa bude len zhoršovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd