Dovolenková sezóna začína: Pri Stredozemnom mori je horúco, teploty sa šplhajú k +35 °C

Veronika Salayová

Začalo sa meteorologické leto a mnohí už plánujú svoje letné dovolenky. Tí, ktorí sa rozhodli ísť k moru na začiatku júna, spravili dobre. Teploty sa šplhajú k +30 °C, miestami aj +35 °C a Stredozemné more sa príjemne otepľuje. 

Jún priniesol na mnohé letoviská v Taliansku, Chorvátsku či Grécku horúce letné počasie s vysokými teplotami, typickými pre letnú dovolenku pri mori.

Tí, ktorí aktuálne trávia víkend pri mori, praje letné počasie s dostatkom slnka a tepla. Dovolenkári pri Stredozemnom mori sa tak určite zapotia a nebudú sa sťažovať, že im nevyšlo počasie.

Teploty sa šplhajú nad +30 °C, pričom najteplejšie bude počas víkendu na Sardínii a na Sicílii, kde teploty môžu presiahnuť teplotu +35 °C.

Počas noci sa v oblasti okolo Stredozemného mora ochladí len mierne. teploty v noci klesnú na hodnotu okolo +20 °C. 

Stredozemné more sa príjemne otepľuje

So stúpajúcimi teplotami vzduchu sa otepľuje aj Stredozemné more, ktoré dosahuje teplotu od +21 do +25 °C.

Jadranské a Iónske more aktuálne dosahuje teplotu okolo +23 až +24 °C, južnejšie je more ešte teplejšie s teplotami +25 °C.

Súčasné teploty Stredozemného mora prevyšujú teploty zo začiatku júna minulého roka, a zároveň sú o 2 až 3 °C vyššie ako priemer z rokov 1971 až 2000. 

Teplota mora bude v nasledujúcich týždňoch ešte stúpať, rovnako ako teploty na obľúbených dovolenkových letoviskách v Taliansku, Grécku či Chorvátsku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd