Dva asteroidy zajtra tesne minú našu Zem

Veronika Salayová

Zajtra preletia nad našou Zemou dva asteroidy, jeden menší a druhý o niečo väčší. Oba budú letieť veľmi blízko našej planéty.

Sledovací systém NASA spozoroval dva asteroidy, ktoré sa zajtra relatívne blízko priblížia k našej planéte. Oba objekty boli klasifikované ako potenciálne nebezpečné.

Podľa Centra vesmírnych agentúr pre objekty blízke Zeme patria asteroidy 2020 GH2 a 2020 FX3 do najnebezpečnejšej kategórie asteroidov.

Asteroid 2020 GH2 nebude podľa agentúry NASA kvôli svojej malej veľkosti (29 metrov) predstavovať nebezpečenstvo pre Zem. Aj keby sa dráha asteroidu preťala s dráhou Zeme, zhorel by v zemskej atmosfére.

Druhý asteroid 2020 FX3 je príliš veľký na to, aby zhorel v atmosfére, čiže zrejme by dopadol na Zem. Má odhadovaný priemer 89 metrov, čo je približne veľkosť Sochy slobody.

Asteroid 2020 FX3 preletí zajtra ráno o 6:02 hod.a asteroid 2020 GH2 podvečer o 18:45 hod.

NASA však ubezpečuje, že ani jeden z týchto dvoch objektov nepredstavuje nebezpečenstvo pre našu planétu. 

29. apríla preletí nad nami ďalší asteroid, ktorý je podstatne väčší, jeho odhadovaný priemer je 1,8 km. Dobrou správou je, že bude dostatočne vzdialený od našej Zeme, aby predstavoval zvýšené riziko. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd