EURO 2024 v ohrození? Pre zlé počasie sa rušia tieto podujatia

EURO 2024 v ohrození? Pre zlé počasie sa rušia tieto podujatia
Ema Bazhaykin

Dnešný deň na Majstrovstvách Európy vo futbale 2024 sa nesie v duchu extrémne zlého počasia. Pre búrky, silný vietor a obrovské krúpy sa dnes zrušilo niekoľko podujatí.

Na Majstrovstvách Európy vo futbale 2024 (Euro 2024) môžeme konečne sledovať aj slovenské národné futbalové mužstvo, ktorému sa zatiaľ darilo vo včerajšom zápase proti Belgicku so skóre 1:0. 

Hostiteľom Eura 2024 je Nemecko, ktoré bolo v poslednom čase sužované extrémnymi dažďami a povodňami. A vyzerá to tak, že vrtošivé počasie si nedá pokoj ani počas majstrovstiev. 

Fanúšikovské zóny zatvorené

Búrkový systém sa dnes ženie celou severnou polovicou Nemecka, čím strpčuje život futbalovým fanúšikom. Prináša nebezpečné sprievodné javy ako blesky, silný vietor a obrovské krúpy.

 

Fanúšikovské zóny Euro 2024 zriadené v DüsseldorfeDortmundeKolíne nad Rýnom a Gelsenkirchene boli dnes pre nepriaznivé počasie na celý deň zatvorené. Počas celého dňa sa očakávajú silné búrky, nárazový vietor a obrovské krúpy.

Zápas medzi Tureckom a Gruzínskom je na programe dnes popoludní v Dortmunde, kde sa aktuálne nachádza až 80-tisíc fanúšikov tureckej reprezentácie.

Predstavitelia miestnych úradov však oznámili, že boli nútení zrušiť všetky plánované podujatia so združeniami fanúšikov oboch tímov.

Len tak skoro sa nevyčasí

Silné dažde s nebezpečnými sprievodnými javmi v okolí spomínaných miest, v ktorých sa koná Euro 2024, sa očakávajú až do zajtrajšieho dňa. Dažde by mali ustať až okolo poludnia.

 

V priebehu ďalších dní sa očakáva zamračené počasie s občasnými prehánkami. Vyčasiť by sa malo až začiatkom budúceho týždňa.

Na rozdiel od Slovenska do Nemecka zatiaľ leto v plnom prúde nedorazilo. Najvyššie denné teploty sa v okolí Dortmundu, Düsseldorfu, Kolínu nad Rýnom a Gelsenkirchenu budú počas týždňa pohybovať od +20 °C až +25 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd