AKTUÁLNE: Intenzívne búrky už sužujú Česko. Večer dorazia na Slovensko

Ľubomír Franko

Intenzívne búrky sa už vytvorili a presúvajú sa juhozápadným Českom a západným Rakúskom. Večer dorazia aj nad územie Slovenska a môžu byť veľmi silné. 

Veľmi silné búrky sa v týchto chvíľach vyskytujú na juhozápade Česka. Skupina búrok, ktorá je sprevádzaná silnými nárazmi vetra, prívalovými zrážkami a krupobitím, sa presúva smerom na severovýchod.

Ďalšie výrazné búrky sa vyskytujú v oblasti Rakúska, najmä v jeho západnej Časti.

V teplom a vlhkom vzduchu vznikajú menšie búrky už aj v blízkosti Slovenska, jedna z nich zasiahla okrajom sever Záhoria.

Najintenzívnejšie búrky sa očakávajú vo večerných hodinách a v noci na stredu. Vzniknúť by mali v oblasti Horného Rakúska a postupne budú prechádzať smerom cez Dolné Rakúsko ďalej na východ.

Búrky postupne sformujú výrazný búrkový komplex, ktorý by sa mal dostať aj nad územie Slovenska. S najvyššou pravdepodobnosťou očakávame prechod tohto komplexu cez severnú časť západného Slovenska a na severozápade Slovenska. 

Intenzívny búrkový komplex by mal doraziť niekedy okolo 21:00 až 22:00. Sprevádzaný bude predovšetkým silným nárazovým vetrom a prívalovými zrážkami, spočiatku aj krupobitím (riziko krupobitia bude ale počas noci veľmi malé). 

Situáciu budeme aktualizovať a sledujeme ju ONLINE. Búrky môžete pozorovať aj na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd