FOTO: Alpy opäť pod snehom. Napadlo minimálne 70 cm nového snehu

FOTO: Alpy opäť pod snehom. Napadlo minimálne 70 cm nového snehu
Zuzana Macháčová

Aj keď sobotné počasie na Slovensku bolo nadpriemerne teplé, tak v Alpách sa tešia z bohatej nádielky snehu. V niektorých častiach napadlo až do 70 cm nového snehu. 

V Alpách počas soboty husto snežilo, ale len vo vysokých nadmorských výškach. Sneženie, ktoré dorazilo do Álp, je ako dar z nebies po týždňoch anticyklón, ktoré zbavili hory ich bielej pokrývky.

Zasnežené Alpy

Sneženie je výdatnejšie v horách Piemont a Valle d'Aosta. V Alpe Lusentino, v provincii Verbano-Cusio-Ossola napadlo najmenej 70 cm čerstvého snehu. Husté sneženie dorazilo aj do Usseglio Pian Benot, vo výške 1600 metrov nad morom v oblasti Turína.

V iných lokalitách napadlo okolo 20 cm snehu ako napríklad v Palanfrè, meste v oblasti Cuneo v nadmorskej výške 1 379 m n.m. V Pragelato v oblasti Turína tiež snežilo, tam napadlo do 17 cm snehu. Krásne zasnežené Alpy si pozrite nižšie v našej galérii. 

 

Krásne sú aj zábery z Cervinie, ide o lokality vo výške 2000 metrov v údolí Aosta, kde napadlo najmenej 40-45 cm snehu, pričom spolu namerali  až 115 cm snehu. Snehová nádielka taktiež dorazila aj do údolia Monte Rosa, s najmenej 40 cm snehu na Passo dei Salati vo výške 2 970 m n.m.

Kým v západných Alpách sneženie počas uplynulej noci zoslablo, tak vo východných častiach krajiny počas nedele v Trentino Alto Adige, Veneto a Friuli Venezia Giulia zosilnie. Tak aj tu sa budú môcť obyvatelia tešiť z nového snehu. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd