AKTUÁLNE: Bukovec pri Košiciach je pod vodou. Voda sa valí ulicami obce

AKTUÁLNE: Bukovec pri Košiciach je pod vodou. Voda sa valí ulicami obce
Veronika Salayová

Výdatné zrážky v posledných troch dňoch sa postarali o povodeň v obci Bukovec pri Košiciach. Voda sa valí ulicami obce...

Obec Bukovec, západne od Košíc, sa dnes prebudila do poriadne mokrého rána, a to doslovne. Voda z výdatných zrážok, ktoré zasiahli obec najmä v stredu, zaplavila dnes takmer celú dedinu.

Cez Bukovec preteká riečka Ida a v obci sa nachádza aj priehrada a zásobáreň pitnej vody. Riečka sa dnes predpoludním pre množstvo vody vyliala z brehov a zaplavila dedinu. Domáci tak prechádzajú obcou a voda sa im valí pod nohami.

Situácia ohľadom množstva zrážok sa síce dnes upokojí, to však neznamená, že prestane pršať. Zrážky ešte budú, no budú, našťastie, slabšie.

Dážď sa počas dnešného dňa ešte bude presúvať smerom na západ, pričom zrážky budú najvýdatnejšie práve na východe, kde bude pršať aj počas nasledujúcich hodín.

Rieky na východe dosahujú 1.SPA

Aj keď sa bude cez východné Slovensko presúvať pásmo zrážok, to už nebude také výdatné ako napríklad včera. Pôjde o úhrny len pár milimetrov zrážok. 

V každom prípade je pôda už dostatočne nasýtená a niektoré vodné toky nezvládajú nápor vody, a tak sa môže ľahko stať, že sa vylejú zo svojich korýt, ako sa dnes predpoludním stalo aj v Bukovci.

Pri Košiciach už vodné toky dosahujú 1.  SPA, konkrétne Torysa, Olšava a Hornád. Situácia by sa však mala v nasledujúcich hodinách upokojovať a vodné toky by pomaly klesať.

Situáciu na Slovensku ohľadom zrážok aj dnes pozorne sledujeme a prinášame všetky aktuálne informácie v ONLINE prenose

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd