FOTO: Dnešné počasie prialo skvelým výhľadom. Z Tatier bolo vidieť vrchol Eiffelovej veže

Dominik Cenkner

Dopoludnia v strednej a niektorých častiach západnej Európy panovalo jasné počasie. Aj vďaka tomu sa niektorým turistom vo Vysokých Tatrách naskytol nádherný výhľad.

Len pred pár dňami sme vám priniesli informáciu o tom, že zasnežené tatranské štíty zachytili mnohí maďarskí turisti z pohoria Matra a Bükk na severe Maďarska. Nešlo pri tom o malú vzdialenosť.

Vysoké Tatry sú z vrchu Matra vzdialené približne 138 km, Nízke Tatry o niečo menej, okolo 116 km. Z pohoria Bükk sú Nízke Tatry vzdialené zhruba 90 km a a Vysoké Tatry odhadom 120 km.

Dnes sa niečo podobné pošťastilo turistom, ktorí sa vybrali na Lomnický štít. Vo výške 2 634 metrov nad morom dnes dopoludnia panovalo bezoblačné počasie. Rovnako tak v niektorých krajinách západnej Európy, napr. vo Francúzsku.

Vďaka tomu mohli turisti vidieť vrchol svetoznámej Eiffelovej veže. Treba však dodať, že ide o poriadne dlhú vzdialenosť.

Tatry sú od Eiffelovej veže totiž vzdialené vzdušnou čiarou viac ako 1280 km. Turistom tak môžeme len ticho závidieť ich obrovský kus šťastia.

Zatiaľ čo maďarskí turisti pred pár dňami naše Tatry skutočne videli, slovenskí s výhľadom až do Paríža nemali toľko šťastia. Možno aj preto, že dnes je 1. apríl.

Veríme, že ste dnes mali príjemný deň plný rôznych pokusov o nachytanie. Dúfame, že svojou troškou sme k tomu prispeli aj my - váš iMeteo tím.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd