FOTO: Dunaj sa v Maďarsku už vylieva a hladina rieky stále stúpa. Nábrežia úplne uzatvorili

FOTO: Dunaj sa v Maďarsku už vylieva a hladina rieky stále stúpa. Nábrežia úplne uzatvorili
Veronika Salayová

Kým u nás postupne voda v Dunaji opadáva, v Maďarsku aktuálne zažívajú tie najhoršie chvíle. Dunaj sa už vylieva a zaplavuje okolie. 

Situácia na Slovensku sa ohľadom povodia Dunaju už stabilizuje a pomaly vracia do normálu. Dunaj v Bratislave postupne klesá a z 2.SPA  sa dostáva na 1.SPA. 

Ďalší výrazný vzostup Dunaja sa už  na našom území neočakáva, takže Bratislava má to najhoršie už za sebou. Iná situácia je aktuálne v Maďarsku, kde sa dovalila prívalová povodeň z nášho územia. 

Dunaj sa už na viacerých miestach vybrežil a zaplavuje nábrežia už aj v hlavnom meste. V Budapešti niektoré nábrežia už pre vysokú hladinu Dunaja uzatvorili. 

 

V Budapešti stúpne hladina ešte o pol metra

Pri Dunakeszi je už zaplavený breh Dunaja, cyklotrasa a aj časť detských ihrísk. Pri Nagymarose sa očakáva, že rieka bude v piatok kulminovať okolo výšky 500 cm.

Čo sa týka Budapešti, tak podľa posledných predpovedí bude najvyšší stav vody dosiahnutý v noci z piatka na sobotu. Hladina Dunaja by mala ešte v priebehu dnešného dňa stúpnuť o 50 cm.

Kulminácia Dunaja sa očakáva v nedeľu v Paksi a v pondelok v Moháči, obe mestá sú na 1. stupni pripravenosti.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd