FOTO: Grécko zasiahla snehová fujavica. Niektoré oblasti doslova zasypalo

Dominik Cenkner

Grécko zažilo v uplynulých dňoch skutočne nepriaznivé počasie. Kým niektoré oblasti sužoval dážď a silný vietor, iné pre zmenu výdatné sneženie.

Meteorologický systém Diomedes, ako ho pomenovali tamojší meteorológovia, priniesol ešte v stredu 12. januára do mnohých častí Grécka silné sneženie i prívalové dažde. Zlé počasie tam úradovalo ešte aj včera.

Kým južnejšie časti sužoval najmä spomínaný dážď, horské oblasti severného Grécka zasiahlo husté sneženie. To sa vyskytlo aj na ostrove Sámothraké v severnej časti Egejského mora, neďaleko hraníc s Tureckom.

Samotný ostrov sužovali snehové búrky približne 12 hodín, pričom ho zmietal aj silný vietor. Oblasť sneh doslova zasypal.

Obyvatelia sa museli doslova prehrabávať cez kopy snehu, aby sa dostali k svojim autám, či vôbec von z domu.

Diomedes spôsobil rozsiahle škody

V dôsledku silného dažďa či sneženia, ktoré so sebou priniesol systém Diomedes, ostali viaceré úseky regionálnych ciest v strednej Makedónii (región v Grécku) uzavreté.

Nepriaznivé počasie zasiahlo aj oblasti Tesália či Sporadské ostrovy. Silné dažde spôsobovali problémy v oblasti hory Pilion.

V obci Portaria spadlo podľa Národného observatória v Aténach až 340 mm zrážok. A to len v priebehu 16 hodín.

Vietor, ktorý dosahoval silu víchrice, zas komplikoval najmä lodnú dopravu. Prístavy Pireus, Rafina či Lavrio museli preto na čas zatvoriť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Zajtra
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 5 °C
Lesana
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd