FOTO: Husté sneženie zasiahlo sever Slovenska. Pozrite si fotografie bielej krajiny

FOTO: Husté sneženie zasiahlo sever Slovenska. Pozrite si fotografie bielej krajiny
Veronika Sádovská

Tlaková níž, ktorá sa počas noci dostala na naše územie počas dnešného dňa priniesla aj zrážky, ktoré boli v severných okresoch Slovenska hlavne snehové. Pribudli nové centimetre bielej pokrývky.

Na niektorých miestach počas dnešného dňa spadlo do 20 centimetrov nového snehu. Z hustého sneženia sa tešili hlavne v oblasti Tatier, v Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji.

Problémy na cestách

Silný vietor zároveň spôsobuje na cestách aj komplikácie. Keďže môže previať veľké množstvo snehu, vznikajú snehové jazyky záveje a mnohí vodiči sa sťažujú na neupravené cesty.

Tie sú momentálne medzi Veľkou Lesnou a Toporcom a tento úsek je veľmi ťažko prejazdný. Ďalej je neprejazdný aj úsek medzi Terchovou a Zázrivou. Horské priechody sú prejazdné, avšak stále si dávajte pozor na prípadný silný vietor a sneženie.

Pri hustom snežení nezabudnite používať správne svietenie a prispôsobte svoju jazdu podmienkam a vozovke.

Sneh potešil na severe Slovenska

Oblačnosť na strednom Slovensku prinášala zrážky už od rána. Popoludní ale začalo husto snežiť vo viacerých okresoch. Počas celého dnešného dňa spadlo v niektorých lokalitách od 10 do 20 centimetrov čerstvého snehu.

Horské priechody ostali ale prejazdné, uzavreté boli len dopoludnia Donovaly pre vozidlá nad 10 metrov a Príslop pre vozidlá nad 12 metrov.

Spolu so snehom ale aj poriadne fúkalo. Výstrahy pred vetrom a snehom sú v platnosti ešte do zajtrajšieho rána. Situácia by sa mala upokojiť až zajtra. Ak sa chystáte na cesty, dávajte si pozor.

Ako to vyzeralo na viacerých miestach Slovenska si môžete pozrieť v galérii pod článkom. Predpoveď pre vašu oblasť nájdete aj tu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd