FOTO: Izraelský protiraketový systém zachytil rakety na nočnej oblohe

Peter Minárik

Palestínski ozbrojenci z Pásma Gazy vypálili na izraelské územie najmenej 30 rakiet. Všetky zachytil izraelský protiraketový systém a túto obranu sa podarilo zachytiť na nočnej oblohe.

V noci z piatka na sobotu bolo podľa izraelských obranných síl (IDF) z oblasti Pásma Gazy počas noci vystrelených do Izraela celkovo 36 rakiet.

Izrael v reakcii na útoky podnikol odvetné útoky na podozrivé ciele HAMAS. K ďalšiemu útoku došlo v sobotu, neskoro večer.

Izraelská bezpečnostná kamera zachytila štart rakety, pričom tento štart bol prekvapivý. Išlo totiž o výstrel z civilného priestoru v Gaze. Toto Izrael považuje za akt terorizmu a priamo varoval, že Hamas ohrozuje bezpečie svojich obyvateľov a odveta tak môže smerovať podobne na civilné ciele 

Izraelský raketový obranný systém Iron Dome však úspešne opäť zafungoval a palestínske rakety nikoho v Izraeli nezabili. 

Podarilo sa vyhotoviť zaujímavú snímku s dlhou expozíciou ako systém Iron Dome úspešne zachytáva vypálené rakety z Gazy.

zdroj: ynet-images1.yit.co.il
zdroj: ynet-images1.yit.co.il

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd