FOTO: Krúpy zasypali ďalšiu oblasť. Extrémne búrky s krupobitím dávajú zabrať

Veronika Salayová

Aj naši severní susedia zápasia s búrkami a extrémnym krupobitím. Búrky v našej oblasti poriadne vystrájajú a dávajú zabrať. Ide zrejme o najsilnejšie búrky v našej oblasti od začiatku roka. 

Dnešok prináša extrémne búrky do Európy. Na Slovensku vyčíňajú supercely, intenzívne krupobitia a aj prvé lokálne záplavy. Možno povedať, že dnešné búrky sú zatiaľ najsilnejšie od začiatku búrkovej sezóny.

Problémov je viac než dosť. Aktuálne s veľmi silnými búrkami zápasia aj Poliaci, kde sa v meste Gniezne prehnala búrka, ktorá celé mesto zasypala malými krúpami. Zabelelo sa doslova všetko.

Žena ostala zaplavená v aute

Okrem krúp v meste spadlo aj obrovské množstvo vody, v dôsledku čoho jedna žena ostala zakliesnená v zaplavenom aute. Po príchode hasičov na miesto incidentu jeden zo svedkov priplával k autu a pani z auta vyslobodil.

 


 Obaja sa držali auta a čakali na pomoc. Hasiči po príchode k osobe priplávali a podopreli ju. Medzitým hasiči spustili čln, ženu vyzdvihli a priviezli ju na breh, uviedol juniorský brigádny generál Jarosław Łagutochkin z Okresného veliteľstva štátnej hasičskej služby v Gniezne.

V Poľsku dnes platia výstrahy 3. a 4. najvyššieho stupňa. V niektorých regiónoch krajiny budú búrky sprevádzať výdatné zrážky, a to až do 80 litrov na meter štvorcový. Očakáva sa, že násilné javy nás budú pretrvávať až do polnoci.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd