FOTO: Kým západ potrápili mrznúce zrážky, na východ sa vrátila pravá zima

FOTO: Kým západ potrápili mrznúce zrážky, na východ sa vrátila pravá zima
Veronika Salayová

Uplynulé hodiny priniesli na Slovensko turbulentné počasie. Kým západ v nočných a ranných hodinách potrápila poľadovica a mrznúce zrážky, na východ sa vrátilo zimné počasie v pravom slova zmysle. 

Včera sme vo viacerých článkoch avizovali, že západ Slovenska potrápia nebezpečné mrznúce zrážky. Tie súviseli s prechodom studeného frontu, ktorý postúpil vo večerných a nočných hodinách naším územím.

Studený front so sebou priniesol aj zrážky, ktoré na západnom Slovensku spôsobili najmä problémy v doprave. V dôsledku mrznúcich zrážok mali od skorých ranných hodín problémy najmä električky v Bratislave, ktoré nepremávali v dôsledku námrazy na elektrickom vedení. 

Šmykľavé cesty na západe

Situácia sa aktuálne stabilizovala, aj keď mnohé električky ešte majú meškania. Do normálu sa premávka električiek dostane v dopoludňajších hodinách po skončení rannej špičky, informuje IMHD.sk

Na cestách bolo hlásených viacero dopravných nehôd, keďže cesty boli ráno ako sklo. V okrese Senica a Piešťany a v oblasti Šamorína a Bukove stále hrozí poľadovica, informuje Slovenská správa ciest.

Cestári ďalej upozorňujú na silnú poľadovicu na takmer všetkých cestách v okresoch Senec, Senica, Pezinok, Skalica a čiastočne aj Trnava a Piešťany a na cestách v oblasti Šamorína.

Na východe panuje pravé zimné počasie

Kým najmä západ trápia šmykľavé cesty, iná situácia je na stredom a východnom Slovensku, kde od skorých ranných hodín sneží. Centimetre snehu rýchlo pribúdajú a do mnohých okresov východného Slovenska sa vracia biela zima, ako sa na január patrí. V našej fotogalérií pod článkom nájdete viac fotografií o zimnej idylke na východe. 

Sneh však nevydrží dlho, pretože sa opäť začne otepľovať a teploty budú nasledujúce dni prudko stúpať, aj keď teplejšie bude na západe ako na východe. Na juhozápade môžu teploty vo štvrtok vystúpiť až na +15 °C.  

 Viac o oteplení na Slovensku prinesieme v nasledujúcich článkoch. Ak vás zaujíma vývoj denných a nočných teplôt na nasledujúce dni, nájdete ho v našom kalendári

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd