VIDEO: Lavína spadla priamo pred tunelom. Dve obce odrezala od sveta

Dominik Cenkner

K zaujímavej udalosti došlo v uplynulých hodinách na severozápade Talianska. Zo svahu sa odtrhla lavína, pričom masa snehu sa zastavila priamo pred vchodom do tunela. Dve obce ostali odrezané od sveta. 

V údolí Valle D'Aosta, v Gressoney, obľúbenej destinácii Ligurčanov, ktorí chcú stráviť víkend v horách, lavína zablokovala cestu SR44. Zatarasila aj vstup do tunela a fakticky izolovala dve obce ďalej po prúde rieky, Gressoney-Saint-Jean a Gressoney-La Trinité.

V dôsledku lavíny, ktorá zasiahla územie obce Gaby v blízkosti tunela, bola uzavretá cesta Valle del Lys.

Na regionálnu cestu 44 v údolí Lys v obci Gaby (Aosta) spadla lavína, ktorá zatarasila aj vjazd do tunela. Situácia je pod kontrolou, monitoruje ju miestna lavínová komisia.

 

„Preventívne vyhodnocujeme, či neuzavrieme úseky regionálnej cesty,“ vysvetlil starosta obce Gressoney-Saint-Jean, Mattia Alliod.

V čase udalosti našťastie úsekom nik neprechádzal, nedošlo teda k žiadnym zraneniam. Miestne orgány situáciu sledujú, v hre je aj uzatvorenie ďalších úsekov ciest.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
22 °C / 4 °C
Svetozár
Zajtra
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd