FOTO: Milovníci zimných športov to ešte nevzdávajú. Napriek „mokrému počasiu“ vyrazili do hôr

FOTO: Milovníci zimných športov to ešte nevzdávajú. Napriek „mokrému počasiu“ vyrazili do hôr
Veronika Salayová

Po početných prehánkach v posledných dňoch ostalo mokro, čo však dnešný víkendový deň neodradilo mnohých milovníkov zimných športov, ktorí aj napriek nie ideálnym podmienkam vyrazili do slovenských hôr. 

Aj keď sa zdá, že je po zime, stále sa na slovenských horách nachádza sneh a tak – ako to nevzdávajú turisti a zimní športovci, tak to nevzdávajú ani mnohí prevádzkovatelia zimných stredísk. 

Sobota síce neprináša ideálne počasie, no nájdu sa mnohí bežkári a lyžiari, ktorých ani prehánky a hmla neodradili a vybrali sa do slovenských hôr za čerstvým vzduchom a najmä zimnou turistikou.

Na tratiach sú mláky

Obľúbeným miesto pre lyžiarov a najmä bežkárov je Skalka nad Kremnicou, kde dnes panuje hmlisté počasie s prehánkami a s teplotou +3 °C. Na tratiach sa nachádzajú aj viditeľné mláky vody, no napriek tomu sa na Skalke v sobotu vo veľkom bežkuje.

 

„Plus tri stupne, hmla. Ale stále sa dá a bežkári to hromadne využívajú. Možno sú to posledné chvíle v tejto čudnej zime, uvidíme. Na tratiach v okolí štadióna sa stále dá celkom dobre. Jazdite opatrne, občas sneh, občas ľad, občas voda,“ píše Mesto Kremnica. 

V Tatrách je stále dosť snehu

Oveľa lepšia situácia ohľadom zimných športov panuje tento víkend v Nízkych a Vysokých Tatrách, kde sa stále dostatok snehu. Na lyžiarskych strediskách vo vyššie položených oblastiach to dnes opäť žije.

Mierne zhoršené podmienky sú síce dnes na Chopku, pretože sa tam objavuje mrznúca hmla, no snehu je tam dostatok a ponúka sa tam skvelá víkendová lyžovačka. Na Chopku sa aktuálne nachádza 268 cm snehu, o niečo viac snehu je na Lomnickom štíte, kde výška snehu dosahuje 325 cm. Napríklad na Štrbskom plese leží slušných 72 cm snehu. 

Sezóna je, naopak, ukončená v Jasenskej doline, v Kokave Línii, v Levočskej doline, v Jahodnej, v Dolnom Smokovci, v strediskách v Javorníkoch, v Karpatoch, ale aj v ďalších areáloch ako napr. Krahule, Polomka, Drozdovo, Čičmany a iné.

 


 

Vleky a lanovky premávajú v asi 50 lokalitách, niekde sú podmienky po včerajšom daždivom počasí obmedzené. Vhodné podmienky sú v strediskách ako Roháče-Spálená, Chopok, Štrbské Pleso, Vrátna-Chleb, Tatranská Lomnica, Martinky, Čertovica, ale aj vo viacerých strediskách na Horehroní, pri Ždiari, na Orave a v Tatrách. 

Výdatné sneženie v najbližších dňoch sa na Slovensko nevracia a prelom februára a marca výraznú zmenu v počasí neprinesie. Viac o vývoji počasia na ďalšie dni nájdete TU

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd